Vin på restauranter

Michelin-stjerner præsenteres i Aarhus

For første gang sker uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad, når Aarhus til februar er vært ved ‘Guide Nordic Countries 2019’.

White Guide 2019 kårer Noma til Årets Restaurant. Se alle prisvinderne og begrundelserne.

Noma er tilbage på tronen som landets ypperste gastronomiske spydspids. Restauranten, som tidligere i år genåbnede i nye klæder.

Nordens bedste sommelier hedder Jess Kildetoft Sørensen

Copenhagen Concepts, der står bag restauranterne MASH, Le Sommelier og Umami, kan nu udklække deres sjette nordiske mester for sommelierer.

Danmark får ny sommelieruddannelse

Danmark får en ny sommelieruddannelse, når Dansk Sommelier Uddannelse i starten af næste år begynder at uddanne en ny generation af sommelierer til de danske restauranter.

50 Best Restaurants 2015 – Noma henvist til en 3. plads

Noma måtte i aften se sig slået af den katalanske restaurant, El Celler de Can Roca, som nr. 1 på S. Pellegrinos liste for 2015 over verdens 50 bedste restauranter.

»Så drop dog den pinagtige opskænkning«

»Den kan vi nok godt tømme en flaske af,« siger du kækt for at bryde den opstyltede situation inklusive stirrende øjne fra medspiseren og vintjeneren med den stramt opsatte hestehale.

Tim Raue – Berlins asiatiske hotspot

Et besøg hos restauranten »Tim Raue« i Berlin er et sublimt bombardement af dufte og smage – og et helt enestående triumftog i matchning mellem asiatisk inspireret mad og vin.

Nordens Bedste Tjener er danske Tabita Mortensen

Fem nordiske tjenere dystede under Foodexpo om titlen som Nordens Bedste Tjener – og vinderen blev danske Tabita Mortensen.

Årets tjener 2014 blev Peter Pepke

Tjener Peter Pepke fra Søllerød Kro vandt titlen som Årets Tjener 2014. Kok Morten Falk fra Kadeau vandt sit fags fornemme titel.

Historisk stjerne til d’Angleterre

Den prestigefyldte Michelin-guide har tildelt d’Angleterres restaurant, Marchal, en af de eftertragtede stjerner i dette års guide, og dermed modtager d’Angleterre sin første Michelin-stjerne i hotellets 258-årige historie.

»Jeg har smagt på din vin. Den havde altså ikke prop, så desværre…!«.

Forleden besøgte jeg en »toprestaurant« og fik på et tidspunkt skænket ekstra op i mit vinglas. Generøst, bestemt. Men problemet var, at den flaske, de efterskænkede fra, havde en propfejl.

På restaurant: Vinmenu eller flasker fra vinkortet?

Mange restauranter tilbyder en vinmenu, du kan tilkøbe, og som er nøje sammensat til deres madmenuer. Der kan være gode argumenter for at vælge vinmenuen, men også for at fravælge den. Se her hvad fordelene og ulemperne er.

Til forsiden…