Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Fairtrade vin

Fairtrade er en mærkning af fødevarer, herunder vin, der er fremstillet og forhandlet ud fra bestemte betragtninger om bæredygtighed og retfærdig handel

Orange vin

Orange vine er skindfermenterede hvidvine, dvs. vine lavet på grønne druer, hvor hele druen, inklusiv drueskallerne, gærer med.

Amfora vin

Amfora vin er vin fremstillet eller lagret på lerkrukker, på græsk kendt som amforaer. Der kan være tale om traditionelle græske amforaer i stil med dem, man har brugt siden antikken.

Kosher vin

Kosher vin giver certificeret garanti for, at vinen er dyrket og forarbejdet i overensstemmelse med de jødiske spiseregler, kashrut, som findes i Tredje Mosebog.

Vegansk vin

Vegansk vin giver certificering for, at der ikke er anvendt animalske produkter af nogen slags i forarbejdningen af vinen i kælderen.

Poulsard

En tyndskallet blå drue, der giver lyse rødvine med fin duft. Syreindholdet er pænt, mens tanninerne er få. Den anvendes ofte i blends, og der laves også hvidvin på druen (blanc de noir).

Doña Blanca

»Den hvide dame« er en iberisk hvidvinsdrue, der har sin højborg i Galicien. Der laves sortsrene vine på druen, men ofte indgår den i blandinger, fx i Bierzo, Monterei og Valdeorras samt i Douro.

Aligoté

En drue, der er mest berømt for sine lette, tørre hvidvine fra Bourgogne, hvor Chardonnay normalt er stjernen. Den sælges som regel som Bourgogné Aligoté, men har også sin egen appellation i Bouzeron i det sydlige Bourgogne, hvor de bedste eksemplarer oft

Souvignier Gris

Souvignier Gris er en ny hvidvinsdrue, opstået som en krydsning i 1983 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland.

Muscaris

Muscaris er en krydsning af Muscat og Solaris frembragt i 1987 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland.

Til forsiden…