Boganmeldelse: Trine Hahnemanns køkken

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 12/11/2011

Trine Hahnemanns køkken

Trine Hahnemann:
Trine Hahnemanns køkken
256 sider, paperback. 299,95 kr.

Gyldendal
Udgivelsesår: 2011

Se bogen hos forlaget

6/6 stjerner

Trine Hahnemanns seneste bog sætter fokus på den sunde hverdagsmad og har familielivet og hyggen i centrum. Den spreder en feel-good-stemning og en ubændig lyst til at prøve det hele af – lige med det samme.

Jeg er jo en sucker for flot layout og smukke billeder. Og jeg skal da lige hilse og sige, at det kan Trine Hahnemanns køkken levere – side efter side. Columbus Leths ekstremt smagfulde billeder er sat sammen med et layout, der er det rene øjenguf. Han kan endnu!

Men hvad hjælper et smukt udseende, hvis indholdet svigter? Heldigvis kan Hahnemann også følge med her. Så godt og vel. Retterne bygger måske nok i et vist omfang på gamle kendinge, men de er til gengæld omfortolket i et passende omfang og suppleret med helt nytænkte opskrifter. Det er så appetitvækkende og lækkert, at jeg som læser næsten ikke kan vente med at komme i gang i køkkenet.

Bogen er intuitivt godt inddelt i de sædvanlige afsnit. Undervejs præsenteres maden med Leths smukke fotos og en informativ og visse steder personlig tekst. Uden at det bliver for meget. Der bliver ikke talt ned til læseren. Og selvom Hahnemann fokuserer på sund og bæredygtig mad, så fornemmer man ingen decideret løftede pegefingre. Det er befriende.

Ærligheden kommer fx frem, når Hahnemann lufter sin – for mig uforståelige – skepsis overfor hokkaido, men samtidig erklærer, at hun er nødt til at finde på en opskrift, der smager hende, når nu Aarstiderne leverer dette græskar stort set hver uge hen over vinteren.

Til gengæld nærmest svælger hun i grønkål. Og hvor ser det lækkert ud. Bogen skal nok hjælpe mig med snart at få bugt med mine to rækker grønkål fra haven.

Der kan ikke findes mange graverende fejl ved bogen. Jeg kunne dog godt tænke mig, at man til næste oplag af bogen vælger at bruge tid på at lave regulære krydshenvisninger mellem opskrifterne, så man som læser ikke henvises til at kigge i »registeret«, men straks ledes videre til den konkrete side.

Men det er mindre detaljer i en bog, som i den grad vækker min begejstring. Den fortjener at ligge under mange juletræer i år.

Til forsiden…