Til Winemarket 4.0 har du mulighed for at deltage i en lille eksklusiv smagning af vinene fra Alsace. Du hører om området og smager et godt udvalg af områdets mangfoldige og eksklusive vintyper. Alsace-smagningen ledes af den erfarene Alsaceekspert, Dorte Pontoppidan.
Vinregionen Alsace er kendt af mange, men ukendt land for andre. Her får du muligheden for at lære en masse om områdets vine – eller lære mere, hvis du allerede kender til regionen. Hvilke druesorter dyrkes der? Hvad er kendetegnende ved vinene og hvad skal du gå efter?
Alsace har en mangfoldighed af forskellige vintyper, for selv med den samme druetype, får vinene forskelligt udtryk. Det gør de, fordi Alsace har så mange forskellige jordtyper, der hver især sætter sit aftryk i vinen (terroir). Få vinregioner kan som Alsace mønstre så meget kvalitet for pengene, og det gælder både i den billigere som i den dyre ende. Alsace er den vinregion i Frankrig, hvor der er flest økologiske producenter (over 10%) og mange af dem er gået skridtet videre og dyrker deres druer biodynamiske.
Alt dette skal vi prøve at nå igennem på den time, som vi har til rådighed. Vi skal smage 10 vine, så vi får smagt de syv druesorter samt den mousserende Crémant d’Alsace. Hvis du vil vide noget om regionen inden smagningen, kan du på Alsacevin finde information om regionen og vinene, ligesom du kan læse mere på Alsace Facebook side
Der er også mulighed for at smage andre vine på Alsacestanden i Ridehuset.
Alsace-smagningen ledes af en erfaren Alsaceekspert. Dorte Pontoppidan fra Sopexa er uddannet sommelier fra Vinakademiet og læser på WSET. Hun har besøgt Alsace mange gange sammen med vinjournalister og sommelierer. Foto: Sopexa
Sted: Winemarket 4.0, Ridehuset i Aarhus.
Dato: 21. maj, 2016.**
Tid: Kl. 14.30–15.30 i Ridehuset.
Pris: 125,– (+ entré til Winemarket 4.0)
Ved deltagelse i Alsace-smagningen,skalder også købes entré til Winemarket 4.0.
Alsace-smagningen arrangeres i samarbejde med: