Hatzidakis Nikteri Assyrtiko 2013

Bedømmelse: 5/6 stjerner
Druen Assyrtiko er en af Grækenlands helt store helte

Hvidvin fra Hatzidakis Winery, Santorini i Grækenland

Anmeldt af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 05/08/2015

Hatzidakis Nikteri Assyrtiko 2013

Modne pærer i duften sammen med smukke oxidative takter og lidt alkohol. Alt i alt leder det tankerne hen på en sprød tør sherry eller hvid vin fra Jura i Frankrig. I smagen finder du en moden pærefrugt, robust struktur, fadpræg og stor forførende charme. Assyrtiko er en af Grækenlands helt store druer i min bog, og her ser vi et klasseeksempel på, hvor god den kan blive.

Type: Hvidvin
Årgang: 2013
Alkohol: 15,0%
Lagring: Lagret på franske egefade i 12 måneder
Lukning: Kork

Fylde: Medium
Velegnet til: Fisk, kalv, kylling, mellemlagrede oste og skaldyr

Vinhus: Hatzidakis Winery, www.hatzidakiswines.gr
Område: Santorini i Grækenland
Drue: 100% Assyrtiko

Forhandler: Oinofilia, oinofilia.com
Pris: 236,00 kr.

Andre anmeldte vine fra Santorini

Bedømmelse: 5/6 stjerner

Estate Argyros Oak Fermented Assyrtiko 2010

Hvidvin fra Estate Argyros, Santorini i Grækenland, Forhandles af Propperiet, 178,00 kr.

Fersken, abrikos, mineralitet og en hel del fad i duften, der måske kan virke overvældende, men til den rigtige mad eller med lidt yderligere lagring kan det sagtens ende smukt. Læs anmeldelse…

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Atlantis Rosé 2012

Rosévin fra Estate Argyros, Santorini i Grækenland, Forhandles af Propperiet, 96,00 kr.

Frisk duft af nyplukkede hindbær og jordbær. Smagen er sprød og indeholder jordbær. Vinen har en god portion syre, som også holder den frisk. Læs anmeldelse…

Andre anmeldte vine fra Oinofilia

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Tatsis Roditis 2012

Hvidvin fra Tatsis, Græsk Makedonien i Grækenland, Forhandles af Oinofilia, 204,00 kr.

Pikant og frugtig duft af tørrede abrikoser, kvædekompot, syrlige drops og en smule balsamisk frugteddike. Sirlig syre og støvede, tørre tanniner giver vinen en markant struktur. Læs anmeldelse…

Til forsiden…