Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat:
Lykken er Chokolade
174 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2014
5/6 stjerner
Kan man virkelig – med alle de chokoladebøger der er på markedet – spille ind med noget nyt? Når det gælder Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolats nye bog »Lykken er ckokolade« er det korte svar »Ja!«
Du har sikkert allerede bemærket, at udvalget af gode chokoladebøger i Danmark er temmelig stort. Det kan ikke undre nogen, når nu chokolade er så mange ting og appellerer så bredt til både børn og voksne. Lige fra den hvide over den lyse til den mørke chokolade. I hård, blød eller flydende form. Chokoladen har utroligt mange anvendelsesmuligheder i køkkenet. Og den mangfoldighed kan gribes meget forskelligt an i en kogebog.
De to chokoladebloggere Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat – som i virkeligheden hedder Anne Moltke Hansen – har i deres nye bog »Lykken er chokolade« valgt at tage udgangspunkt i forskellige konkrete ingredienser, som de så hver laver et forslag til chokoladeooskrift til. Derfor finder du hele tiden to bud på opskrifter til fx brombær, banan, lakrids, vanilje – you name it. Det virker meget ovebevisende og viser i den grad bredden i chokoladens enorme spændvidde.
Oveni det er alle opskrifterne super lækre og umiddelbart til at gå til. Columbus Leths flotte billeder hjælper naturligvis med at præsentere kreationerne på den mest indbydende måde. Det bedste ved »Lykken er chokolade« er dog, at de fleste opskrifter er innovative med et frækt og overraskende twist. Det kan jeg virkelig godt lide.
Indledningsvis giver de to bloggere nogle af deres fif i chokoladekøkkenet – både i forhold til ingredienser og teknik.
Alt i alt er »Lykken er chokolade« en fantastisk lækker chokoladebog, som får de varmeste anbefalinger herfra.