Cecilie Sofie Svensson:
Sødt, sådan!
240 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2011
5/6 stjerner
I den senere tid har vi set flere gode eksempler på kage- og dessertbøger. Heiberg, Blomsterberg og flere andre har med deres lækre opskrifter og flotte billeder fået munden til at løbe i vand hos mange af os.
Nu melder Cecilie Sofie Svensson – freelance-kageskribent i Alt for Damerne, Gravid og Vi Forældre – sig i koret, med en lidt mere Jamie Oliver-agtig tilgang til dessertkøkkenet.
Og hvor er det både uhøjtideligt og befriende, at vi ikke behøver lave alt fra bunden og alligevel med Svenssons anvisninger kan fremtrylle en masse mouth watering desserter. Vi har set nogle af opskrifterne før, men bogen er jo heller ikke prætentiøs og avanceret – det er ligesom hverdagsdesserter, vi er ude i. Og hvor mange måder er det lige, at man kan lave en frugtcrumble på, når det kommer til stykket?
Alligevel får mange af kreationerne et twist, som man ikke lige havde regnet med. Og det er præcist det legende, ukonventionelle og eksperimenterende, der er charmen ved denne bog. Den oser af glæden ved det søde. Nogle steder går der måske lige lovlig meget »tøse-hygge« i det, men Svensson er tilgivet.
For hun har med »Sødt, sådan!« lavet en bog med 100 uimodståelige, søde opskrifter, præsenteret i et lækkert layout, flotte og indbydende billeder og en gennemgående meget personlig stil. Det kan vi li’! Der er ikke brugt meget plads på indledninger og fif i dessertkøkkenet. Det handler meget mere om at formidle stemning, hygge og gode – søde – oplevelser.
Fem stjerner for at turde at være lidt utraditionel og skille sig lidt ud – og for at byde på hverdagssødt med et lille twist.
Prøv en af bogens lækre opskrifter Bounties.