Boganmeldelse: Charlotte og Ide Grønlykke – Masser af tilbehør

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 28/02/2012

Du har helt sikkert prøvet det før – om det så er i det daglige eller til fest: Kødet er der styr på, men hvad skal man servere til? Charlotte og Ida Grønlykke giver i deres nye kogebog med fokus på tilbehør 200 meget lækre og anvendelige bud.

Charlotte og Ide Grønlykke – Masser af tilbehør

Charlotte og Ida Grønlykke:
Masser af tilbehør
224 sider, hardback. 275,–

Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012

Se bogen hos forlaget

5/6 stjerner

Mange af os amatørkokke glemmer af og til at tænke i helheder. Vi får hurtigt styr på, om vi vil have gris, kalv, okse, lam, kylling, fisk eller noget helt syvende, men hvad med tilbehøret? Det bliver hurtigt sekundært – eller i det mindste sekunderende. For hvor tit har du fx selv tænkt på, at du bare lave den grøntsagsret, hvorefter du har spekuleret på, hvilken type kød der passer til?

Mor og datter Grønlykke – begge med en stor passion for mad – har trukket på egne erfaringer og inddraget venner, kolleger og kollegers ægtefæller, når det gælder fokus på tilbehøret. Det sætter et personligt og på ingen måder kvalmt præg på bogen, at der lige er en lille kommentar med til oprindelsen af de enkelte opskrifter.

Bogen er utroligt vellykket. Og jeg er sikker på, at den ikke vil samle støv på hylden i de danske hjem, fordi den er så utroligt anvendelig. Både når det gælder det vigtige indhold med opskrifter, så tænderne løber i vand, og når det gælder måden at præsentere det hele på: Et par registre gør det nemt at finde det rette tilbehør til det kød, du nu engang har valgt. Stor ros for det.

Opskrifterne er inddelt i formålsbestemte kapitlerne morgenmad og brunch, frokost, afternoon tea, appetizere, aftensmad, dessert og natmad samt noget dyppelse. Ingen lange indledninger med must haves i et køkken. Nej, mor og datter går lige på. Dejligt ukompliceret og faktisk lidt hyggeligt.

Fem store stjerner herfra!

Til forsiden…