Hr. Meyer har udgivet endnu en bagebog. Denne gang til den søde tand. Nu handler det om kager, som både ser lækre ud og smager dejligt. Er den ligeså god som bestselleren »Meyers Bageri«?
Claus Meyer:
Meyers Kager
240 sider, hardback. 269,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2011
5/6 stjerner
I mit hjem er der blevet bagt mange sprøde, bløde og ikke mindst velsmagende brød efter de fantastiske opskrifter fra »Meyers Bageri«. Bogen, som har betydet, at der altid står en hvedesurdej klar – og at der er investeret i en røremaskine med 1600 W. Derfor var forventningerne til Claus Meyers nyeste bog »Meyers Kager« tårnhøje.
I præcist samme lækre layout som »Meyers Bageri« præsenterer »Meyers Kager« de mange uprætentiøse opskrifter på klassikere og nyfortolkninger i kageverdenen. Der er ærligt talt ikke meget gejl over opskrifterne eller opstillingen af kagerne. Og det gør det hele sådan lige til at gå til. Og samtidig bliver det ikke banalt eller ordinært, for det er som om, at »Meyers Kager« vil hjælpe den almindelige kagebager lidt videre:
Indledningsvis fortælles kagens historie, der øses ud af grundprincipper, -regler og -opskrifter. Herefter er opskrifterne inddelt i kategorier som skærekager, fine kager, gærkager og tærter. Det kan næsten ikke være anderledes. Til gengæld er opskrifterne lige hævet en anelse, så fx de gammeldags fastelavnsboller fyldes ikke bare med kagecreme, men også med chokolade og en god remonce – efter opskrift fra Meyers bageri i Jægerborgsgade i København. Jo, det er skam lækre sager.
»Meyers Kager« er en meget indbydende bog, som nok skal vække glæde i de kagesultne danske hjem, både fordi det er lækkert, men også fordi man ikke behøver være kunstner for at følge opskrifterne.