Foto: d’Angleterre
Den prestigefyldte Michelin-guide har tildelt d’Angleterres restaurant, Marchal, en af de eftertragtede stjerner i dette års guide, og dermed modtager d’Angleterre sin første Michelin-stjerne i hotellets 258-årige historie.
Ronny Emborg. Køkkenchef på Marchal. Foto: d’Angleterre
Det er også første gang et københavnsk hotel modtager en Michelin-stjerne, og d’Angleterres direktør, Lucas Johansson, glæder sig over Michelins eksklusive blåstempling.
»På alle parametre efterstræber vi at levere service i den absolutte verdensklasse, og vi har på daglig basis fokus på at løfte barren for kreativitet og kvalitet. Jeg er glad og stolt over, at vores bestræbelser er blevet bemærket og anerkendt«, siger Lucas Johansson, som tilskriver d’Angleterres køkkenchef, Ronny Emborg, æren for stjernen. »Ronny Emborg er en af landets mest talentfulde kokke, og hans arbejde i køkkenet er mildest talt imponerende. Han og hans dedikerede team har fuldt ud fortjent stjernen«, understreger han.
31-årige Ronny Emborg har tidligere modtaget en Michelin-stjerne som køkkenchef på den københavnske restaurant, AOC, hvor han var ansat, før han blev hentet til Marchal på d’Angleterre i forbindelse med hotellets genåbning sidste år. Også han glæder sig over dagens nyhed.
»Jeg er pavestolt – og skylder en stor tak til mit dygtige team, men et godt køkken er et køkken i udvikling, så jeg har ingen planer om at slække på tøjlerne. Min opgave er at sørge for vores gæster er glade, og det sætter jeg en stor personlig ære i, men en stjerne i guiden er selvfølgelig en rigtig god grund til at åbne en god flaske champagne, og jeg glæder mig til at fejre det med mit team senere«, siger Ronny Emborg.