Med de interaktive touch screen-borde hos Amo Eno Touch har du mulighed for på en helt ny måde at gå på opdagelse i vinene: Find frem til vine ud fra smagsprofil, sammenlign druetyper og vinområder. Det hele med din fingerspids. Det er informativt, intuitivt og – bedst af alt – super simpelt. Foto: Amo Eno
På trods af den tsunami af vin, der ramte Hong Kong i 2008, da man fjernede tolden på vin, er byens vinbarer ikke helt så hotte som i andre af verdens førende vinbyer. Om det har noget at gøre med de ekstremt høje huslejeniveauer i Hong Kong, eller at byens vinsamlere er berygtede for at plukke vine fra deres omfattende private vinkældre og tage dem med på restauranterne i bedste BYO-stil, kan sikkert diskuteres. Men ét er sikkert: Der er et par stjerner, der i særlig grad funkler blandt vinbarer i Hong Kong, og som bidrager med en fremragende kvalitet og mangfoldighed.
Her har vi at gøre med én af de oprindelige vinbarer, der har taget Enomatic-systemet til sig. Systemet gør det muligt at holde åbne flasker friske i en lang periode og derved servere mange og især eksklusive vine glasvis. Baren har en loyal følgeskare, som er villig til næsten at risikere døden på vej ned ad den usikre trappe på Wellington Street. Med en helt speciel indretning, som nærmest er en krydsning mellem en hyggelig jazzklub og én af de paladsagtige private vinkældre, som internationale vinblade ynder at præsentere, er Tasting Wine Bar én af Hong Kongs eneste ægte vinbarer med 40 vine på hanen. Du kan oven i købet nyde en let menu primært bestående pålæg, oste og såkaldte truffle fries, som er pomfritter fritteret i trøffelolie.
Tastings Wine Bar
Basement, Yuen Yick Building
27 & 29 Wellington Street
Central, Hong Kong
Er du til den nyeste teknik, er Amo Eno helt klart noget for dig: Et unikt digitalt bestillingssystem i bordpladerne giver dig mulighed for at søge og nørde rundt i vine, mens du nyder de store smagsoplevelser. Deres meget omtalte bar i International Finance Centre (IFC) er godt nok lukket for nyligt, men det forlyder fra pålidelig kilde, at ejeren Charles Banks overvejer sit næste store projekt enten samme sted på Hong Kong-øen, på den anden side af havnen i Kowloon eller begge steder. Hold øje med det!
Amo Eno
International Finance Centre (IFC)
3 / F, Shop 3027
Hong Kong
På California Vintage Wine Bar bruger de enomatic-systemet, der gør det muligt holde åbne flasker friske i en lang periode og derved have mange vine og specielt eksklusive vin på kortet over vine der sælges glasvis. Foto: California Vintage Wine Bar
Indtil for nylig var Californiens tilstedeværelse i Hong Kong begrænset til nogle få kultvine, som primært blev drukket af tidligere studerende i USA i et nostalgisk trip for at mindes deres ophold i staterne. California Vintage Wine Bar er egentlig et koncept med både en bar i Wanchai og den oprindelige bar i den livlige Wyndam Street. Her serveres meget mere økonomisk tilgængelige californiske vine fra fx Lodi, Paso Robles og Mendocino sammen med nogle mere forudsigelige vine fra Napa og Sonoma. Menukortet byder på karakteristisk californisk mad, lige fra den mexicanske (fiske tacos) til den amerikanske (grillet ost med tomatsuppe).
California Vintage Wine Bar
77 Wyndham St. Central
Hong Kong
Ikke som sådan en vinbar, men en restaurant i verdensklasse på det ultra hippe hotel The Upper House med ét af byens gennemgående mest interessante vinkort, hvor vinene serveres glasvis. Vinlisten kører på iPads og er udviklet af den smukke og meget talentfulde californisk-kinesiske Yvonne Cheung. Baren er ikke særligt proppet og derfor ét af de bedste steder i Hong Kong, hvis du er ude efter et glas Grüner Veltliner eller Frappato, mens du beundrer den smukke udsigt til havnen. Et godt tip: Bordene modsat baren er kilet ind i en række diamantformede nicher, så alle bordene er hjørneborde.
Café Grey Deluxe
Level 49, Upper House
Pacific Place, 88 Quensway
Hong Kong
La Piola lange facade kan åbnes, så du kan nyde den lune aften, mens du smager på italienske vine og spiser lidt lækkert anti-pasti. Foto: La Piola
Igen: La Piola er strengt taget ikke en vinbar, men en piemontesisk restaurant (selvom højlydte gæster af og til kunne forlede dig til at tro, at det var en sportsbar). Stedet har et af byens absolut fedeste italienske vinkort. Gennem de seneste år er listen over vine, der serveres glasvis, vokset og blevet bedre, så du har mulighed for at nyde topvinene fra Campania som fx Fiano d’Avellino, Greco di Tufo and Falanghina. Du bør dog også tage et kig på vine, der kun sælges flaskevis, da der her gemmer sig en række interessante skatte.
La Piola
G/F + 1/F, 8 Lyndhurst Terrace, 2–10 Lyndhurst Terrace,
Central, Hong Kong
Sarah Heller er executive director hos Meiburg Wine Media (MWM), en Hong Kong-baseret multimedie platform for vinuddannelser etableret i 2008 af Master of Wine Debra Meiburg. MWM’s udgivelser, uddannelsesværktøjer og videoer er udbredt i de fleste Stillehavslande. Sarah er chefredaktør på Debra Meiburgs Wine Trade Guides og skriver jævnligt for South China Morning Post. Hun er associeret medlem af Institute of Wine and Spirits, er Certified Specialist of Wine og har en WSET Diploma. I 2012 vandt hun IWSC Scholarship og The Vinters’ Cup for den højeste score på WSET Diploma. Jeg mødte hende i Portugal i efteråret 2013, hvor jeg havde fornøjelsen af hendes intelligente og sjove selskab, mens vi oplevede Dourodalen og efterfølgende Alentejo i syd.