Fire københavnske vinimportører inviterer til FRI VIN, som er Nordens absolut største festival for fri vin. Begrebet dækker over vin, der lavet med så lidt menneskelig indblanding som muligt. Over 70 europæiske vinbønder gæster København lørdag den 26. april.
Idealistiske vinbønder i hobetal er i København den 26. april for at servere deres vine til entusiatiske vinelskere. Du kan smage vin fra Frankrig, Italien, Ungarn, Slovenien, Georgien, Spanien. Du kan såmænd også møde saftfolk fra Møn og Bornholm. Plus en eddikedame fra Banyuls, som folkene bag FRI VIN skriver i invitationen. De fortsætter:
»Nogle vinbønder laver så eftertragtede vine, at Michelin(u)bestjernede restauranter, hippe vinbarer og hungrende vinentusiaster verden over vil gå til yderligheder for at få lov til at få fingre i et par flasker.«
Den store mangfoldighed af vinbønder har dog det tilfælles, at de alle laver håndværksvin uden brug af kemi eller industrielle metoder. Vin, der smager af det sted, hvor vinstokkene vokser, og ikke af manipulation i kælderen eller af de 59 tilsætningsstoffer, EU tillader i vin.
70 vinbønder er et kæmpe antal og hører til sjældenhederne for et vinarrangement i Danmark. Bag den store smagning står da også hele 4 vinfirmaer. Nemlig Pétillant, WineWise, Rosforth&Rosforth og Lieu-dit.
FRI VIN løb første gang af stablen i 2010 med 44 vinbønder. I år er tallet dermed næsten fordoblet.
Dagen er med arrangørernes egne ord vinens Roskilde Festival. Bare kun med topnavne. Uden mudder. Og med backstagepas til alle. Læs mere på deres noget indforstået og pænt fjollet blog.
David Fischer, Ricco’s Kaffebar og Kadeau København er også på pletten den 26. april.
Dato: 26. april 2014.
Tid: Smagning kl. 10–18. Vinbar, fest & aftensmad kl. 18–24.
Sted: Prags Boulevard 43, Bygning 5, 2300 København S.
Pris: 175,–
Billetter kan købes på Gladvin.dk.
Mulighed for at købe frokost, snacks og kaffe på stedet.
Fest om aftenen med middag (hovedret 150,–, dessert 50,–, bestilles på stedet).