Kom og smag lækre, sprøde sommervine fra nogle af landets bedste vinhandlere. Winemarket 2.0. lander på Godsbanen i centrum af Aarhus, lørdag den 6. juni 2015 kl. 12.00–18.00. I år også med eksklusive masterclasses.
Juni er lig med startskuddet på sommeren, og derfor inviterer Winelab.dk i samarbejde med landets bedste vinhandlere dig til smagning af masser af lækre vine. Sprøde og frugtige hvidvine, iskolde og mousserende vine, rosévine med duft af røde jordbær, som får glasset til at dugge. Rødvin til picnic på plænen og BBQ i den lyse sommeraften.
Altsammen sker på Winemarket 2.0 på Godsbanen i Aarhus Her kan du i den store og rustikke Rå Hal opleve en hyggelig markedsstemning og i dit eget tempo smage dig igennem et mangfoldigt vinudvalg fra en perlerække af landets bedste vinhandlere. Store som små – og med brede eller specialiserede sortimenter. Du kan blandt andet møde Propperiet, Løgismose Vin, Gastro & Vino, VinDanmark, Oinofilia, Erik Sørensen Vin, Philipson Wine, Distinto Vinimport, Grapeland, L’Esprit du Vin, H.J Hansen/Vinspecialisten, Cold Hand Winery, Extra Brut Vinimport, Domaine Brandis, Husted Vine, Johanninger, Vinoble.dk, Vinpusheren.
Billetter sælges til to runder med adgang fra enten kl. 12.00–14.30 eller fra 15.30–18.00.
Oven i de mange gode smagsprøver har vinhandlerne lovet at tage gode vintilbud med, som du kan købe på dagen eller efterfølgende online.
Alt dette får du for kun 250,– inklusiv et smageglas fra Riedel (Degustazione Red). Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på dagen. Betaling kontakt eller mobilepay.
På Winemarket 2.0 har du mulighed for at smage dig igennem tre spændende emner. Underviserne er håndplukkede fra øverste hylde og typisk vineksperter med forskellige specialer eller vinmagere, der til dagligt har hænderne begravet i vinproduktionen.
OBS! Entrébillet til masterclass giver ikke adgang til Winemarket 2.0, og skal tilkøbes hvis du vil smage vine fra nogle af landets bedste vinhandlere.
(Lokale : Kedlen kl 15.30–17.00. Sprog : Engelsk. Pris : 149,– + gebyr)
Hunter Smith er søn af Barrie Smith og Judy Cullam, der i 1988 grundlagde Frankland Estate i Western Australia. Med erfaringer indhentet i Europa producerer de i dag personlige og anmelderroste vine på Riesling og Shiraz. Siden 2009 har produktionen været økologisk og arbejdet i kælderen fokuseret på at fremhæve de særlige forhold omkring Frankland River samt de enkelte markers jordbund. Hunter præsenterer seks udvalgte vine og fortæller undervejs om sit arbejde i et af det ellers varme Australiens køligste og mest isolerede områder.
Frankland Estate masterclass smageprogram
1. Rucky Gully Riesling 2014
2. Isolation Ridge Riesling 2014
3. Netley Road Riesling 2012 (95 point af James Haliday)
4. Rucky Gully Shiraz 2013 (91 point af James Haliday)
5. Isolation Ridge Shiraz 2011 (95 point af James Haliday)
6. Olmo’s Reward 2010 (95 point af James Haliday)
(Lokale : Remisen kl 14.30–16.00. Sprog : Dansk. Pris : 295,– + gebyr)
Smag Champagnes forskellige stilarter, druetyper, terroirs og Grands Crus og hør om den rivende udvikling Champagne gennemgår i vor tid.
Jørgen Christian Krüff er en vaskeægte champagneekspert som begyndte sin karriere som vinimportør i 1983, hvor han etablerede L’Ame du Vin og L’Esprit du Vin på Krengerup Gods på Fyn – som siden 1996 har haft til huse i Københavns Frihavn. Vægten er på Peter Sissecks vine samt Bourgogne og især Champagne, som han har Danmarks største udvalg af.
Champagne Masterclass smageprogram
1. Fleury Père & Fils. Fleur de l’Europe Brut Nature
2. Moët & Chandon. Brut Impérial
3. Launois Père & Fils. Oeil de Perdrix, Blanc de Noirs de Sézanne
4. Launois Père & Fils. Blanc de Blancs Brut Réserve, Grand Cru Le Mesnil
5. De Sousa & Fils. Blanc de Blancs Brut Réserve, Grand Cru Avize
6. Jaques Selosse. Blanc de Blancs Brut Initial, Grand Cru Avize
7. Henri Giraud. Code Noir, Grand Cru Aÿ
8. Marguet Père & Fils. Les Crayères Vieilles Vignes Brut Nature, Grand Cru Ambonnay
Hør podcast med Jørgen Christian Krüff i Flaskens Ånd på Radio24syv