Brødrene Prices Risalamande

Af Adam og James Price, 07/12/2014

8 personer

3 dl. vand
180 g. grødris
1,2 ltr. sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
6 spsk. sukker
200 g. smuttede, hakkede mandler (+1 hel!)
1 ltr. piskefløde
Evt. lidt portvin eller Amaretto.

Server med kold eller lunken kirsebærsauce.

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand og lad dem koge et par minutter under omrøring. Tilsæt mælk og vaniljekorn. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme under låg; i ca. 35 minutter. Husk at røre.

Afkøl grøden, smag den til med sukker og bland mandlerne i.

Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag evt. risalamanden til med et bløb portvin eller Amaretto (prøv Amarettoen – den hjælper mandelsmagen rigtig godt på vej).

Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid.

Til forsiden…