Mads Jordansen – et portræt

Mads Jordansen

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra arbejdet med vin i over 14 år. Først som vinimportør, nu fuldtids winewriter og vinanmelder på Winelab.dk. Han har de seneste fem år rejst knap 100 dage om året og besøgt i hundredevis af verdens vinmarker og de fleste vinproducerende lande. Lige fra eksotiske vinlande som Libanon, Tyrkiet og Georgien, til alle de kendte europæiske og oversøiske. Han læser på WSET i London og drikker nysgerrigt vin fra Assyrtiko til Zinfandel.

Vininteressen begyndte i studenterhybelen

Efter at have været interesseret i vin i snart 20 år og arbejdet professionelt med vin i mere end halvdelen af disse år, har de fleste vindisktrikter i verden efterhånden været slynget en tur forbi mine smagsløg. Min vininteresse startede så småt i gymnasietiden. Vinen blev langsomt et alternativ til øllene ved fredagsopvarmningen i studenterhybelen. Senere accelererede interessen og blev mere seriøs, da jeg sammen med venner lavede god mad, og vi hver medbragte flasker til blindsmagning. Da jeg blev vinimportør, fik jeg i den grad kvalificeret min vininteresse gennem masser vinmesser, -konferencer og -rejser til vindistrikter i og uden for Europa.

Selvstændig vinimportør i 8 år

I 2003 var lysten til selv at skabe noget så stor, at jeg sammen med en tidligere kollega stiftede mit eget vinfirma, VIN etc. Virksomheden leverede i 8 år vin til private, restauranter og virksomheder primært i Østjylland. Vinprofilen drejede sig meget om kvalitetsvine fra små økologiske vinhuse i primært Europa. Det var en spændende og lærerig periode, som bragte mig rundt omkring i det meste af verden for at finde nye spændende vine til mine kunder. Men det var ærligt talt aldrig min mening at være importør eller sælger resten af livet. Derfor besluttede jeg i slutningen af 2010 at afvikle VIN etc. for at starte Winelab.dk og bruge min vinviden i jobbet som winewriter og redaktør.

Uddannelse i London

I 2008 begyndte jeg at læse hos WSET(Wine & Spirit Education Trust) i London. For én ting er at lære vinverdenen at kende ved at arbejde med vin, noget andet er at lære det systematisk og teoretisk i et uddannelsesforløb. I øjeblikket er jeg ved at færdiggøre min diploma (level 4) hos WSET i London.

Ind i mellem er jeg dommer i internationale vinkonkurrencer. Du kender dem fra vinflaskerne, hvor en vin har fået en medalje eller en speciel udmærkelse. Jeg har fx. været dommer i Danmark, Tyskland, Italien, Østrig, Portugal, England og Kina.

Mennesket bag anmeldelsen

Læs portræt af Mads Jordansen i H.J. Hansen/Vinspecialistens magasin fra sommeren 2012. Hent Vininspiration H.J. Hansen (PDF-fil).

Til forsiden…