Boganmeldelse: Adam og James Price – Spise med Price sæson 3

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 10/11/2011

Adam og James Price – Spise med Price sæson 3

Adam og James Price:
Spise med Price sæson 3
224 sider, hardback. 299,95 kr.

Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2011

Se bogen hos forlaget

4/6 stjerner

Brødrene Price har netop udgivet kogebogen, der ser tilbage på tredje sæson af deres vanvittigt populære madprogram på DR1. Den er underholdende, men jeg foretrækker at se dem på tv.

Brødrene Price har forlængst opnået kultstatus i Danmark. 1 million tv-seere følger med, når de to kække brødre toner frem på DR1. Og knap en kvart million danskere synes godt om dem på facebook. Ingen tvivl om, at de to herrer er populære. Men de er også ekstremt travle mennesker:

Den 1. december 2011 åbner de deres helt egen restaurant Brdr. Price i Rosenborggade i København. Den 1. november startede sæson 4 af deres tv-køkken-serie – endda i helt nye omgivelser, nu hvor det gamle sommerhus er blevet solgt. Og midt i det hele udgiver Brødrene Price så en bog om sæson 3. (For slet ikke at tale om Adams eminente arbejde med søndagsunderholdningen »Borgen«)

Deres populære stil i »Spise med Price« er uhøjtidelig, charmerende og underholdende. Og det er ærligt talt ikke de kulinariske højdepunkter, der dominerer, men snarere genkendelsens glæde, som når de i sæson 3 præsenterer deres egen version af panserbassernes favoritspise, citronmånen.

Det store spørgsmål er så, om brødrene kan overføre udsendelsernes charme til deres kogebøger. Det hurtige svar er »Nej, ikke 100%.« Og det er helt klart en udfordring for et koncept, der så tydeligt bygger – og vinder – mere på underholdningsværdien end på maden. Jo, jo, der er da bestemt meget sjove passager i »Spise med Price. Sæson 3«. Men det er jo netop timingen af deres jokes, der bærer udsendelserne. Og den timing er svær at få ned i skriftform.

Når det er sagt, er bøgerne – og dermed også den om sæson 3 – formentlig et must for garvede fans af Price-brødrene. Ikke mindst, fordi den samler alle opskrifterne fra tv-seriens tredje sæson (inkl. citronmånen). De bliver oven i købet suppleret med en række nye opskrifter, man bare kan gå i gang med.

Behøver jeg nævne, at det hele naturligvis er med rigeligt smør?

Til forsiden…