8 personer
3 dl. vand
180 g. grødris
1,2 ltr. sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
6 spsk. sukker
200 g. smuttede, hakkede mandler (+1 hel!)
1 ltr. piskefløde
Evt. lidt portvin eller Amaretto.
Server med kold eller lunken kirsebærsauce.
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand og lad dem koge et par minutter under omrøring. Tilsæt mælk og vaniljekorn. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme under låg; i ca. 35 minutter. Husk at røre.
Afkøl grøden, smag den til med sukker og bland mandlerne i.
Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag evt. risalamanden til med et bløb portvin eller Amaretto (prøv Amarettoen – den hjælper mandelsmagen rigtig godt på vej).
Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid.
Andre opskrifter fra Brdr. Prices – Jeg glæder mig i denne tid
Dette er den kage, der skal bages først af alle, ellers kan den ikke nå at være færdig juleaften! Denne julekage bagte vores mor en enkelt jul, og opskriften blev bragt i det daværende madblad »Mad og gæster«
Der findes mange måder at lave flæskesteg på – nogle starter f.eks. med at koge sværen. Det har vi forsøgt nogle gange, men vi syntes ikke, resultatet blev særlig meget bedre af den grund.
Læs anmeldelsen af Brdr. Prices bedste juleopskrifter
Jeg er sikker på, at Price-fans ikke vil gå forgæves. Alle vi andre kan nu også hente god inspiration til bordet her i den mørke tid.
Vin til risalamande
Ris a la mande går i to retninger med smagen. Fløden med mandlerne går til venstre og kirsebærsaucen går til højre. Men vi kan sagtens få dem til at mødes i en flaske dessertvin.