Peter Pepke fra Søllerød Kro løb med titlen Årets Tjener foran sidste års vinder, Tabita Mortensen. Foto: Lars Møller
Tjener Peter Pepke fra Søllerød Kro vandt titlen som Årets Tjener 2014. Kok Morten Falk fra Kadeau vandt sit fags fornemme titel.
Man kan ikke slå Peter Pepke i en tjenerkonkurrence i Herning. Det var én konstatering blandt mange, man kunne gøre sig søndag eftermiddag, hvor Årets Tjener og Årets Kok blev kåret af HORESTA og 3F på fødevaremessen Foodexpo.
Peter Pepke lod rutinen fra fire Årets Tjener-konkurrencer gøre sin virkning og genvandt den titel, han tog første gang ved Foodexpo i 2012, dengang som ansat ved Geranium:
– Jeg er stolt og glad, og det er lige så fedt at vinde den anden gang som første gang. I år har jeg endda min kæreste med, så det gjorde det endnu federe, lød det fra en glad Peter Pepke.
Sidste års vinder, Tabita Mortensen, som arbejder hos Kähler i Tivoli, kom ind på en flot anden plads.
Kadeau’s Morten Falk tog sig af titlen som årets kok. Et resultat, han havde håbet på, men som debutant ikke havde forventet:
– Det var et personligt mål at vinde den, og jeg er positivt overrasket. Nu går jeg efter Nordens Kok, sagde Morten Falk.
Per Mandrup fra AgroTech i Aarhus, glædede sig over ‘et tæt felt’ i konkurrencerne, hvor eksempelvis kokkekonkurrencen havde forskellige vindere i alle bedømte discipliner, og over den solide opbakning, der var fra et talstærkt publikum:
– Det er en fantastisk stemning, der er her i Herning, og publikum er rigtig godt med. Jeg forventer lige så meget fest på tirsdag, hvor vi kårer Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener, siger Per Mandrup.
1. præmie: Peter Pepke, Søllerød Kro
2. præmie: Tabita Mortensen, Kähler i Tivoli, København (vinder i ’13)
3. præmie: Heine Rene Egelund, Sortebro Kro, Odense
Dommerpanel:
Jesper Boelskifte, Le Sommelier, København
Rikke Andersen, Restaurant Propaganda, Aalborg
Allan Agerholm, Crowne Plaza Copenhagen Towers
Christian Aarø Mortensen, Aarø & Co., København
Søren Ledet, Restaurant Geranium, København
Jacob Kocemba, Kocemba’s
1. præmie: Morten Falk, Restaurant Kadeau, København
2. præmie: Mikkel Laursen, Restaurant Martino, Aarhus
3. præmie: Dennis Juhl Jensen, Ruths Hotel, Skagen
Dommerpanel:
Thorsten Schmidt, Malling & Schmidt, Risskov
Bo Jacobsen, Restaurationen, København
Rasmus Kofoed, Restaurant Geranium, København
Per Hallundbæk, Falsled Kro, Millinge
Anita Klemensen, Cottagerne, Klampenborg
Thomas Herman, København
Årets vindermenu
Forret:
Stegt torsk
Ravioli med jomfruhummer
Stegte jordskokker og sauce på fiskeben
Hovedret:
Lam stegt på ben
Stegte svampe
Selleri og bagt hvidløg
Dessert:
Bagt brunsviger med karamelmousse, pære og hasselnød