Copenhagen Concepts, der står bag restauranterne MASH, Le Sommelier og Umami, kan nu udklække deres sjette nordiske mester for sommelierer. Titlens ejer er danske Jess Kildetoft Sørensen, der har sin daglige gang på MASH i London.
Det er kun fem år siden Jess Kildetoft Sørensen skiftede kokkehuen ud med proptrækkeren og startede i lære som sommelier. Alligevel er det nu lykkes ham at vinde det nordiske mesterskab for sommelierer, som løb af stablen i Reykjavik i sidste weekend.
»Senest blev jeg nummer to ved det det danske mesterskab, så det er en kæmpe sejr for mig nu at kunne skrive Nordens Sommelier 2015 på CV’et, « siger Jess Kildetoft Sørensen, Operations Manager og Head Sommelier på MASH i London.
Jess’ andenplads ved det danske mesterskab for sommelierer i februar kvalificerede ham til det nordiske mesterskab. Her skulle han dyste mod Rune Sauer fra restaurant Mêlée, to svenskere, to finner, to islændinge og to nordmænd. Jess Kildetoft Sørensen kvalificerede sig til finalen, hvor han var oppe imod en svensker og en finne i fire krævende opgaver; match af vin til mad, dekantering af rødvin, rettelse af vinkort og blindsmagning. Udover flest point i de fire discipliner løb Jess med sejren på grund af sin udstråling, tilstedeværelse og præsentation på scenen.
Selvom Jess nu kan bryste sig af at være nordens bedste sommelier, så betyder det dog langt fra, at han holder pause fra vinstudierne. I øjeblikket læser han til eksamen i en af de mest prestigefyldte sommelieruddannelser i verden, Court of Master Sommeliers.
»Jeg bliver aldrig færdig med at lære om vin. Ved siden af mit job som Head Sommelier studerer jeg i øjeblikket mellem tre til fire timer om dagen op mod den næste optagelsesrunde i Court of Master Sommeliers i december, « siger Jess Kildetoft Sørensen.
Jess har haft sin daglige gang på MASH i London de sidste halvandet år og kommer fra en stilling som Head Sommelier på en anden London-restaurant, Alyn Williams at the Westbury i Mayfair. Han er 34 år gammel og har været i restaurationsbranchen siden han var 18 på restauranter i både Danmark og i London. Personligt har Jess har en forkærlighed for tyske hvidvine, Piemonte og Bourgogne.