Foto: Mads Jordansen
Aarhus får fornemt besøg fra et af verdens ældste vinproducerende lande, når Restaurant Bardok holder georgisk vinsmagning med otte gæstende vinmagere.
Aldrig har der været så mange georgiske vinmagere samlet i Aarhus, som når Bardok fredag den 22. november inviterer til smagning af omkring 12 vine, der alle er med til at fortælle om landets lange vinproducerende historie, der strækker sig helt tilbage til 8000 år f. Kr.
Martin Fryd, som er en af mændene bag Bardok, har selv rejst meget i Georgien og er glad for den traditionelle vinstil i landet, hvor der ikke er udviklet meget i de naturlige produktionsmetoder.
»Vi har gerne ville lave sådan et arrangement i mange år, men det er ikke så ofte, at georgierne er i Danmark. Derfor er vi glade for, at vi nu har muligheden for at vise de her vine til folk,« fortæller Martin Fryd, medejer af Bardok.
Georgiens vinland står for omkring 500 af verdens cirka 4000 forskellige druer til vinproduktion. Vinene produceres i stort omfang i lerkrukker kaldet qvevrii.
Lekrukkerne sænkes ned i jorden, hvor der ikke forekommer frost, og vinen er beskyttet mod alt for store temperatursvingninger.
Georgierne er verdensberømte for deres hvidvine, der gærer med skindkontakt – også kaldet orangevin.
Arrangementet er gratis og bliver afholdt i samarbejde med Bardok og vinimportøren Rosforth & Rosforth i Bardoks lokaler fra 14:00 til 17:00, Åboulevarden 51, Aarhus.