Ny vinuddannelse kommer til Aarhus

Dansk Sommelier Uddannelse med base i København har på få år etableret sig som den professionelle sommelieruddannelse i Danmark. Fra foråret tilbydes det populære 4-dages Grundkursus også i Aarhus.

Private vinentusiaster eller professionelle, som ønsker at støve deres vinviden af, får nu via et intensivt 4 dages kursus mulighed for at få en solid grundviden om vin. Dansk Sommelier Uddannelse, som uddanner professionelle sommelierer i København, tilbyder nu deres 4-dages grundkursus i Aarhus. Kurset starter i april og giver en solid basisviden. Det er tilmed relevant, hvis man overvejer at arbejde med vin og blive sommelier.

På kurset undervises i vinlovgivning, markarbejdet, vinifikationsteknikker og de vigtigste vinlande og regioner. Undervejs smages på internationale og områdetypiske druesorter, og deltagerne bliver undervist i professionel smageteknik. Alt sammen på et højt fagligt og pædagogisk niveau med erfarne undervisere, nemlig sommelier Julie Brink Færch og wine writer Mads Jordansen fra Dansk Sommelier Uddannelse.

Efterspørgsel på professionelle vinuddannelser

»Vi har oplevet en stigende efterspørgsel på en professionel vinuddannelse med et højt fagligt niveau i Jylland, og derfor er vi enormt glade for, at det hele nu er faldet på plads, og at vi fra foråret 2018 kan byde de første studerende velkommen i Aarhus« forklarer daglig leder hos Dansk Sommelier Uddannelse, Julie Brink Færch.

På det intensive forløb over 4 dage får de studerende et solidt vinfagligt grundlag, som vil motivere dem og give dem et større fagligt overblik til glæde for dem selv og ikke mindst deres arbejdsplads. Kurset i Aarhus får desuden et lokalt islæt, da den aarhusianske vinekspert og wine writer Mads Jordansen vil stå for halvdelen af undervisningen.

»Aarhus har de seneste 10 til 15 år gennemgået en fantastisk gastronomisk revolution, og det stiller naturligvis også krav om højere faglighed hos tjenerne. Dansk Sommelier Uddannelses Grundkursus er en perfekt anledning til hurtigt og effektivt at få bragt sin grundviden op på et godt basisniveau, som kan anvendes hver dag på jobbet og bygges videre på, hvis man gerne vil have en sommelierkarriere« fortæller Mads Jordansen.

FAKTA OM GRUNDKURSUS

I Aarhus undervises der på Hotel Scandic Aarhus City den 18. og 25 april samt 2. og 9. maj 2018. Alle dagene fra kl. 9.00 til 17.00. Tilsvarende kursus afholdes også i København, med kursusstart i marts.

Der afsluttes med en prøve, som indeholder en teoriprøve samt en blindsmagning af to vine. Alle kursister vil ved gennemført og bestået kursus modtage et diplom samt Dansk Sommelier Uddannelses nål. Prisen er 6.000,– inkl. undervisningsmateriale, vine og forplejning.

Mere info og tilmelding på https://www.dansksommelieruddannelse.dk/

Til forsiden…