Timm Vladimirs opskrift på dukkahpanerede sild

Af Timm Vladimir, 01/10/2015

Vi danskere elsker sild – og med rette! Mage til smagfuld, fed og lækker fisk skal man lede længe efter. Her har jeg lavet en version, som stadig fungerer rigtig godt med en (chili)snaps til påskebordet, men som også passer til den mere krydrede og sydlandske stil, denne bog lægger op til.

(1 sild pr person)

Ingredienser
1 sild, udbenet, pr. person
havsalt
1 dl hvedemel
2 æg, sammenpiskede
1 dl dukkah
solsikkeolie og smør til at stege i brøndkarse eller anden urt
citron

Dukkah
30 g sesamfrø
30 gram korianderfrø
15 g spidskommen
100 g hasselnødder
1 spsk salt
friskkværnet peber

Tag sildene ud af køleskabet, salt dem godt på kødsiden, og lad dem ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Dette er med til at gøre kødet lidt fastere.

Vend sildene, først i mel, derefter i de piskede æg og til sidst i dukkah.

Steg sildene i en blanding af solsikkeolie og smør; 2 minutter på hver side, eller til de er blevet fint brune. Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle.

Anret sildene på et fad med frisk brøndkarse eller en anden urt (måske nogle blomster), og nogle gode dryp citronsaft.

Spis dem lune.

Dukkah
Rist alle frøene på en meget varm pande, til de begynder at afgive masser af duft. Det tager 10–15 sekunder. De må ikke blive brændte. Hæld frøene i en morter, og knus dem.

Tilsæt hasselnødderne til krydderierne i morteren, og knus dem sammen med frøene. Bland godt, og smag til med salt og peber.

Til forsiden…