Hovedretter

Sherry Week 2017 : Oloroso sherry og vildttatar med jordskokker og æble-havtornpuré

Sherry Week har netop fundet sted for fjerde gang. Det er en international Sherrybegivenhed som har til formål at få vinelskere til at genopdage den mangfoldige og madstærke sherry.

Grillet rokke med stegte hvide asparges og krydderurtecreme

Skræl de hvide asparges, og knæk rodenden af. Varm en pande op, kom lidt olie og smør på, og steg de hvide asparges i ca. 1 minut på alle »4 sider«, så de får en flot gylden overflade over det hele.

Hyldeblomstgrillede jomfruhummerhaler med røget mayo og bitre salater

Kom jomfruhummerhalerne i et ildfast fad eller bradepande, og læg hyldeblomstskærme ud over.

Rugbrødsmad med nye kartofler, røget makret, røget mayo, radiser og tallerkensmækker

Pluk makrellen helt fri for ben og skind, læg kødet på en tallerken, og dæk det med køkkenfilm. Kom ben og skind fra makrellen i en gryde, kom rapsolie over, og varm forsigtigt olien op til 50–60 grader.

Krydret lammegryde med citron og oliven

Middelhavets inspiration fornægter sig ikke, i Thomas Castbergs lækre opskrift på lammegryde.

klassisk tatar thomas castberg

Klassisk tatar

Thomas Castbergs smukke og billedskønne opskrift på en ret der aldrig går af mode. Den klassiske tatar.

Coq au vin blanc

Opskrift fra Thomas Castberg på en af de klassiske retter, fra det franske landkøkken.

paella camilla plum

Camilla Plums Paella

Jeg har for nylig haft fornøjelsen af at genopfriske mit kærlighedsforhold til paella i Barcelona, og selv om Catalonien ikke er arnestedet for paella, er de nu ret flinke til at banke sådan en sammen dernede. Oprindelig paella er en ret, man lavede over

hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Vær omhyggelig med tilsmagningen – hokkaido har – som alle andre græskar – vældig godt af et syrligt og krydret modspil.

Krydrede lammekoteletter

Server koteletterne med en dejlig couscoussalat, ristede grøntsager eller bare en fyldig sprød salat og grillet brød. Eller måske sammen med auberginer.

Hørøget lam med honning & timian

Denne ret lavede Louisa Lorang til et program på TV2. Hun har lavet den mange gange siden, for den er super nem at lave. Louisa spiser lammekødet i et pita- eller flad- brød med masser af mynte, persille og en yoghurtdressing.

Lammeribs med agurkerelish

Bestil et lammeslag med ben hos din slagter, og bed ham skære tværbenet af. Så er det nemt at skære slaget og benene ud. Jeg synes, at det er dejligt med denne simple krydring og så en skøn agurkerelish til.

Langtidsstegt lammekølle

Opskrift på den lækreste lammekølle fra Mikkel Karstads første bog, Spis.

Grillede oksenyretapper

Opskrift på lækker nyretapper med tilbehør fra Mikkel Karstads nye bog Spis.

Braiserede svinekæber

Fra bogen Spis får du her Mikkel Karstads vinteraktuelle opskrift på braiserede svinekæber.

Orangekylling

Fra bogen Vinpusheren 3 har vi her fornøjelsen af at bringe dig en lækker opskrift på orangekylling og ikke mindst – et himmelsk tilhørende vinmatch.

Andebryst med krydrede blommer

Berberiandebryst er et lækkert stykke kød med en let vildtsmag, der går rigtig godt i spænd med frugt og krydderier.

Tilberedning af andesteg

Der er ingen ben i at stege en and til perfektion. Anne Larsen afslører her, hvordan du gør, så du har velstegt and, som oven i købet er varm ved servering.

Svinekæber i lakrids

Svinekæber er billige, og noget af det bedste at sætte tænderne i. Bestil dem hos din slagter, og bed ham også evt. fjerne den lille seje hinde på oversiden. Så er de lige til at gå til.

Salat med lakridssyltet and

Brug denne salat som forret. Eller lav blot andebrystfileterne og brug dem som en del af en charcuteri-anretning, som natmad eller som et frokostindslag.

Torsk, kapers & bladselleri

Fra Paul Cunninghams kogebog »Privat« får du her en lækker og utroligt nem opskrift med torsk. Servér den både til hverdag og fest.

Saucer med vin

Mesterkokken Bo Jacobsen har kreeret en genial grundopskrift på vinsaucer til Winelab.dk’s læsere. Den gør dig i stand til at fremtrylle en lækker hvidvins-, rødvins- eller portvinssauce.

Lammekrone med spæde glaserede grøntsager

Denne ret er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv, om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen.

Fyldte rødspætter med ragout af rejer og hvide asparges

Rødspætten er tilgængelig hele året, men smager særlig godt i sommermånederne, og betragtes derfor af mange som en rigtig sommerfisk. I denne klassiske ret kombineres rødspættens sødmefulde smag med rejer.

Côte de boeuf med kalrjohan-bearnaise og pommes frites

Opskrift for bistroklassikeren over dem alle! Noget så simpelt, og noget så godt.

Hummer »Tiger Lee«

Her har vi virkelig at gøre med en klassiker fra Restaurant Kong Hans, som gennem årene er blevet fortolket i mange versioner. Inspirationen fik Daniel Letz på et ophold i London på den legendariske restaurant Tiger Lee.

Noma : Tatar af moskusokse

Nomas tatar af moskusokse er en af restaurantens signaturretter og er blevet verdensberømt. Nu få du opskriften, så du selv kan gå i kødet på denne eksklusive ret. Opskriften stammer fra bogen Ny Nordisk Gastronomi, der udkom tidligere i år.

Risotto med svampe

Risotto med karljohansvampe er – måske tillige med trøffelrisottoen – den mest velkendte af de italienske risretter. Italienerne spiser kun denne ret, når det er sæson for karljohansvampen.

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich er den bedste måde at få brugt resterne fra flæskestegen. Prøv Claus Meyers opskrift, der tilmed er blevet en klassiker i Meyers Deli.

Mit lykkelige Køkken : Shishkebab med agurkeraita

Fra Nikolaj Kirks nye bog, Mit lykkelige køkken, kan du her selv prøve en af bogens opskrifter. Nemlig shishkebab der stammer fra Mongoliet.

Til forsiden…