Hokkaidosuppe

Af Frugtformidlingen, 13/10/2014

hokkaidosuppe

Foto: Henrik Freek

Tilberedning

Ingredienser

1 hokkaido
1 spsk olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
4 kartofler
2 gulerødder
Æbleeddike
Koriander
Chili
Salt og peber

Pynt
Ristede græskarkerner, persille og græsk yoghurt

Tilbehør
Brød

Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove stykker. Varm olivenolie op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme, mens du skærer de andre grøntsager i skiver.

Tilsæt løg, presset hvidløg, kartofler, gulerødder – ja alle de rødder, du vil. Med blot løg og hvidløg oplever du den fulde hokkaidosmagen og den er god.

Tilsæt vand så det dækker halvt over grøntsagerne. Læg låg på og kog i 15 minutter. Blend suppen med stavblender og spæd til med vand, hvis den er for tyk.

Smag til med salt, peber, lidt æbleeddike og evt. lidt sukker. Tilsæt dine yndlingskrydderier, fx chili, citron, appelsin, ingefær koriander, kommen, spidskommen eller laurbær.

Server suppen med brød, ristede græskarkerner, hakket persille og evt. græsk yoghurt

Opskriften er fra magasinet Sæson.

Til forsiden…