Svinekæber i lakrids

Af Johan Bülow, 15/10/2013

Svinekæber er billige, og noget af det bedste at sætte tænderne i. Bestil dem hos din slagter, og bed ham også evt. fjerne den lille seje hinde på oversiden. Så er de lige til at gå til.

(hovedret til 4 personer)

2 gulerødder
1 persillerod
1 løg
12–16 svinekæber
olie til stegning
4 fed hvidløg
50 cl Liquorice Stout, eller anden mørk øl
1 spsk peberkorn
2 laurbærblade
5 kviste timian
1 spsk honning
1–2 spsk sød lakridssirup (Sweet Liquorice Syrup)
2–3 spsk balsamicoeddike salt og peber
lidt plukket timian

Skræl og skær gulerødder og persillerødder i grove stykker. Pil og skær løget i både.

Opskriften er fra bogen:

Johan Bülow:
Lakrids i maden
202 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen

4/6 stjerner

Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun dem i lidt olie i en varm, tykbundet gryde, gerne af støbejern. Brun dem evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt. Tag kæberne op.

Brun gulerod, persillerod, løg og knust hvidløg i lidt olie i gryden. Kom kæberne tilbage i gryden ovenpå grøntsagerne og tilsæt øllet. Kom en gaze- eller tepose med peberkorn, laurbær og timian i gryden. Læg lag på og lad kæberne simre under låg i ca. 1 time. Ryk lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme. Tag låget af og lad kæberne simre i yderligere 15–20 minutter, eller til de er helt møre.

Tag kæberne op, sigt saucen over i en ren gryde og lad den koge en smule ind, hvis nødvendigt. Smag til med honning, lakridssirup, balsamico og salt. Kom kæberne tilbage i saucen og server straks med plukket timian på toppen.

TIP: Server gerne kæberne med kartoffel- eller rodfrugtmos eller måske blød polenta og en skøn salat.

Til forsiden…