Vin chaud – Fransk gløgg

Af Gitte Heidi Rasmussen & Inge Skovdal, 01/12/2011

Vin chaud

Foto: Inge Skovdal

Vin chaud til 6 personer

2 dl vand
1 stang kanel
lidt stødt muskatnød
100 g sukker
Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
1 flaske kraftig tør rødvin
1 dl cognac, cointreau eller pastis (kan udelades)

  • Bring hurtigt vand, krydderier og sukker i kog og lad det trække mindst 1 time, men gerne til næste dag.
  • Si krydderlagen og kom den i en gryde sammen med appelsinsaft, appelsinskal, rødvin og cognac.
  • Varm gløggen op til kogepunktet og server den gerne tilsat en appelsinskive. Husk den må ikke koge.

Winelab.dk har i samarbejde med Gyldendal fået lov til at bringe opskriften fra Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals bog Vintermad der varmer.

Til forsiden…