Kirsebæris

Af Elisabeth Johansson, 24/07/2013

Fra bogen »Vild med Is« får du en eksklusiv opskrift på kirsebæris, som du kunne nyde et dansk glas kirsebærvin til.

Elisabeth Johansson:
Vild med Is
160 sider, hardback. 199,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen.

6/6 stjerner

(6–8 personer)

3 dl udkernede kirsebær
½ dl vand
½ dl + 2 dl sukker
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
6 æggeblommer, pasteuriserede

Kom kirsebær, vand og ½ dl sukker i en rustfri gryde. Kog op, og lad det simre et par minutter, indtil kirsebærrene er blø­de. Tag gryden af varmen, og lad kirse­bærrene køle af.

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bring mælk, fløde, vanil­jestang og vaniljekorn i kog i en rustfri gryde. Tag gryden af varmen. Pisk æg­geblommer og sukker til en luftig ægge­snaps i en skål.

Hæld den varme flødeblanding i ægge­snapsen i en jævn stråle under konstant omrøring, og hæld det hele tilbage i gry­den. Blandingen varmes op til 85°, eller til den bliver tyk og cremet, mens der stadig piskes. Tag blandingen af varmen, den må ikke koge.

Hæld blandingen i en skål, og afkøl den. Lad gerne isblandingen stå i køleskabet natten over, så får man det bedste resul­tat, eller lad den køle helt af i køleskabet. Si blandingen gennem en fintmasket sig­te, inden den kommes i ismaskinen og røres. Kom isen i en skål, og bland kir­sebærrene i. Sæt isen i fryseren 1­2 timer før servering.

Tip! I velassorterede køkkenbutikker kan du finde en udstener til kirsebær. Det kan være et godt redskab at have i kirsebærsæsonen.

Til forsiden…