Emmerys opskrift på brunkager

Af Nicolai Halken Skytte, Emmerys, 12/12/2013

Foto: Skovdal & Skovdal, Stine Christiansen

Fra den nye bagebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre brunkager.

Opskriften er fra bogen:

Nicolai Halken Skytte:
Den Økologiske Bager
240 sider, hardback. Pris 299,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2013

Se anmeldelsen.

6/6 stjerner

25–30 småkager

200 g saltet smør
200 g rørsukker
150 g sirup
400 g hvedemel
5 g stødt nellike
5 g kanel
5 g stødt ingefær
5 g potaske
1 spsk. mælk
40 g mandler, hakkede
20 g orangeskal, hakket
en håndfuld hele mandler

Rør smør, rørsukker og sirup sammen.Tilsæt hvedemel og nellike, kanel og ingefær, og rør det til en dej. Opløs potasken i mælken, og kom det i dejen.Vend til sidst hakkede mandler og orangeskal i dejen. Sæt den i køleskabet, til den er godt afkølet.

Rul dejen ud til en tykkelse på 3 mm, og stik kager ud med et glas på ca. 9 cm i diameter. Sæt brunkagerne på en bageplade med bagepapir, og tryk en hel mandel ned i midten af hver kage.

Bag brunkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. Opbevar dem i et glas eller en dåse, der kan lukke helt tæt.

Til forsiden…