Ni opskrifter på gløgg – fra Småland til middelalderen

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 14/12/2015

Et glas rygende varmt Glühwein fra bogen »Vintermad der varmer«. Foto: Inge Skovdal

Det er blevet december og tid til et glas gløgg eller to. I denne artikel kan du finde inspiration i otte gennemprøvede opskrifter, herunder også udenlandske variationer af denne varme decemberdrik, der laves på vin.

Her er en lille samling af forskellige opskrifter på gløgg, som jeg har samlet de senere år, og som alle er afprøvet og fundet anbefalsesværdige – på hver deres måde. Den klassiske gløgg er ensbetydende med december og hygge, men får du den lidt for tit, kan det være lækkert med et par alternativer i baghånden. Prøv den hvide gløgg, hvis du ikke allerede kender den, eller smag svenskernes, tyskernes, britternes eller franskmændenes gløggvarianter.

Et godt tip, der gælder alle gløggeopskrifter: Justér først sødmen i gløggen til sidst. Og husk, at hvis du bruger rosiner i din gløgg, så søder de altså med 75% af, hvad samme mængde sukker ville gøre.

Glædelig december

Til forsiden…