Johan Bülow:
Lakrids i maden
202 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013
4/6 stjerner
Johan Bülow er kendt for sine fantastiske lakridser. Nu har han sammen med nogle gæstekokke udgivet en samling opskrifter, hvor lakrids indgår. En oplagt gaveidé til enhver lakridselsker.
Hvis du er typen, der godt kan få nok af lakrids, så kan du lige så godt stoppe med at læse videre nu og i stedet klikke forbi andre artikler her på Winelab.dk.
Hører du imidlertid til de mange, der stadig mener, at lakrids er det nye sort, så er her en bog, der vil glæde dig: Lakridsmanden himself, bornholmske Johan Bülow, har skrevet en bog om lakrids og anvendelsesmulighederne i madlavningen.
Lakrids i maden indeholder mere end 70 forslag til retter, hvor du med fordel kan bruge lakrids – Johan Bülows produkter forstås. Lige fra hans med rette fantastisk populære lakridsstykker over grov, sød eller salt pulver til lakridssirup.
Nu har jeg ikke afprøvet nogle af opskrifterne endnu, men langt de fleste ser nu meget indbydende ud, og kun de færreste virker lidt søgte.
Columbus Leth har smagfuldt foreviget retterne med meget mørke billeder, der passer godt til lakridstemaet.
I øvrigt passer lakrids og vin ofte ret godt sammen, og derfor ærgrer det naturligvis en vinelsker som mig, at der ikke brugt tid på at matche vin til retterne.
Bogen henvender sig klart til alle de lakridsaficionados, der bare ikke kan få nok af denne sjove rod, der gør sig godt i både det søde og salte køkken.