Macarons med lakrids

Af Nikolaos Strangas, 15/10/2013

(ca. 25–30 macarons)

MØRK CHOKOLADEGANACHE
170 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
100 g honning
10 g groft lakridspulver eller efter behag (Raw Liquorice Powder)

HVID CHOKOLADEGANACHE
200 g hvid chokolade
1,5 dl piskefløde
10 g groft lakridspulver eller efter behag (Raw Liquorice Powder)

MACARONSKALLER
100 g sukker
3,5 cl vand
15 g sukker
40 g æggehvide + 40 g æggehvide
100 g mandelmel
100 g flormelis
lidt sort pastafarve (specialbutikker eller nettet)

CHOKOLADEGANACHER
Lav chokoladeganacherne hver for sig – brug samme fremgangsmåde til dem begge, dog er der ikke honning i den hvide ganache. Smelt chokoladen over vandbad. Kom piskefløde og honning i en gryde og bring det i kog. Hæld langsomt piskefløden ned midt i den smeltede chokolade under omrøring. Pisk derefter ganachen godt sammen med en håndmikser og lad den stivne i køleskabet. Den mørke ganache skal stå i køleskabet i 1 time og den hvide i 4–5 timer.

MACARONSKALLER

Opskriften er fra bogen:

Johan Bülow:
Lakrids i maden
202 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen

4/6 stjerner

Kom 100 g sukker og vand i en gryde og varm det op til 113 grader. Pisk 40 g æggehvide og 15 g sukker med håndmikseren ved lav hastighed, til hviderne danner bløde toppe. Pisk forsigtigt sukkerlagen ind i æggehviderne til en marengsmasse. Fortsæt med at piske, til massen er næsten afkølet.

Sigt mandelmel og flormelis i en skål og bland det godt sammen. Rør 40 g æggehvide og lidt af den sorte pastafarve sammen og derefter i blandingen og fold marengsmassen i, til massen er blød og skinnende. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepapir i små klatter på størrelse med en 5-krone. Spred forsigtigt dejen en smule ud.

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag kagerne i ca. 16 minutter. Skub forsigtigt kagerne af bagepapiret over på en rist og lad dem køle af. Læg kagerne sammen med ganachen til macarons, læg dem i en bøtte med låg og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time. Tag dem ud i god tid inden servering.

Til forsiden…