Brug denne salat som forret. Eller lav blot andebrystfileterne og brug dem som en del af en charcuteri-anretning, som natmad eller som et frokostindslag.
(6–8 personer)
LAGE
1 flaske rødvin (75 cl)
2 dl brun farin eller muscovadosukker
5 spsk sød lakridssirup (Sweet Liquorice Syrup)
1 økologisk appelsin
2–3 andebrystfileter (alt efter størrelse)
SALAT
1 radicchio
2 hjertesalater olivenolie æbleeddike salt
LAGE Kom rødvin, farin og lakridssirup i en gryde. Skær appelsinen i kvarter og pres saften ned i gryden. Kom appelsinskallerne i og kog lagen op, til sukkeret lige er smeltet. Køl lagen af.
SALAT Rids skindet på andebrystfileterne og læg dem på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd for panden og steg dem i 10–12 minutter i eget fedt på skindsiden. Vend dem, drys dem med salt og steg dem i yderligere 8–10 minutter på kødsiden. Kom dem i en skål og hæld den afkølede lage over. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i 1–2 døgn. Tag andebrystfileterne op og kassér lagen.
Skær fileterne i tynde skiver. Pluk salaterne, skyl dem og dryp dem godt af. Vend salaterne med olie og eddike, anret dem med andeskiverne og krydr med salt. Server straks.
TIP: Andebrystfileterne kan holde sig i 2–3 dage i lagen i køleskabet.