Boganmeldelse: Mikkel Karstad – Gone Fishing

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 10/04/2016

Har du brug for motivation og inspiration til at hente mere fisk og skaldyr ind i dit køkken? Én af landets dygtigste kokke og madstylister, Mikkel Karstad, giver dig med Gone Fishing svar på dine bønner.

Forfatter:
Bogtitel
256 sider, hardback. Pris 349,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2016

Se bogen hos forlaget.

6/6 stjerner

Fisk og skaldyr har altid fyldt meget hos Mikkel Karstad. Lige fra barndommens oplevelsesrige fisketure i Grønland til læretiden hos Krogs Fiskerestaurant og tiden herefter, hvor han blandt andet har sat et massivt æstetisk aftryk på Claus Meyers univers. Det er derfor helt naturligt, at han – som tidligere har udgivet Spis – nu er klar med en kogebog med udgangspunkt i danske fisk og skaldyr.

Karstad fortsætter i Gone Fishing den eminente forståelse for æstetik, råvarer og relativt simple tilberedninger. Den 256 sider lange coffee table book er en fryd for øjet med Anders Schønnemanns fortryllende billeder af både natur og Karstads retter, som er stylet med en stilsikker hånd til både hverdag og fest.

Gone Fishing viser med korte ingredienslister, præcise beskrivelser af fremgangsmåder og fokus på råvarers kvalitet, at alle kan tilberede fisk og skaldyr. Bogens 13 kapitler guider dig gennem fisk og skaldyr fra hav og sø. Undervejs suppleres retterne med opskrifter på bagværk og drikkevarer. Denne afveksling fungerer super godt. Ikke mindst fordi langt hovedparten af opskrifterne sammen med de tilhørende billeder er så indbydende, at man som læser straks får lyst til at kaste sig over dem. For det ser både nemt og lækkert ud. Man kunne måske godt have ønsket sig en kort beskrivelse af de enkelte fisk og skaldyr. Et skema over fiskesæsoner er ikke helt nok.

Karstads erklærede mål er at få flere danskere til at spise mere fisk og skaldyr. Med Gone Fishing i hånden vil danskerne ikke længere have en undskyldning for at gå uden om havets råvarer. Det er en fremragende og flot kogebog, som emmer af kvalitet og respekten for gode råvarer. En stor anbefaling herfra.

Til forsiden…