4 personer
16 jomfruhummerhaler
4–5 skærme hyldeblomst (andre spiselige blomster eller krydderurter kan også bruges)
3 spsk olivenolie
havsalt
1 radicchiosalathoved
12 friseesalathoved
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
1 spsk røgsalt
friskkværnet peber
½ dl raps- eller vindruekerneolie
Kom jomfruhummerhalerne i et ildfast fad eller bradepande, og læg hyldeblomstskærme ud over. Dryp med olivenolie og havsalt.
Del salathovederne i mindre stykker, skyl dem, og lad dem dryppe godt af.
Kom jomfruhummerhalerne i en forvarmet ovn ved 230 grader (eventuelt med grill på) og bag/grill dem i ca. 5 minutter, indtil de er tilberedte og dufter fantastisk. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 1–2 minutter, til de kan serveres varme med mayo og salater.
Røgetmayo
Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber hvidt i en røre- maskine eller med en elpisker. Tilsæt så olien langsomt i en tynd stråle og under piskning, så mayoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, juster da smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike.
Opskriften er fra bogen Gone Fishing
Har du brug for motivation og inspiration til at hente mere fisk og skaldyr ind i dit køkken? Én af landets dygtigste kokke og madstylister, Mikkel Karstad, giver dig med Gone Fishing svar på dine bønner.
Andre opskrifter fra Gone Fishing
Pluk makrellen helt fri for ben og skind, læg kødet på en tallerken, og dæk det med køkkenfilm. Kom ben og skind fra makrellen i en gryde, kom rapsolie over, og varm forsigtigt olien op til 50–60 grader.
Skræl de hvide asparges, og knæk rodenden af. Varm en pande op, kom lidt olie og smør på, og steg de hvide asparges i ca. 1 minut på alle »4 sider«, så de får en flot gylden overflade over det hele.
Læs også
Lækker skaldyr, som er noget af det mest delikate, vore nære have kan byde på. Jomfruhummer lykkes bedst, hvis vinen har en matchende sødme.
Mikkel Karstad har gennem flere år arbejdet tæt sammen med Claus Meyer. Både på tv, i Deli’en og med »Almanak«. Hans dedikation til gode råvarer og veltilberedt mad strømmer ud af hans første egen bog »Spis«, som er et unikt indslag på de danske kogebogsh