Hyldeblomstgrillede jomfruhummerhaler med røget mayo og bitre salater

Af Mikkel Karstad, 10/04/2016

4 personer

16 jomfruhummerhaler
4–5 skærme hyldeblomst (andre spiselige blomster eller krydderurter kan også bruges)
3 spsk olivenolie
havsalt
1 radicchiosalathoved
12 friseesalathoved
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
1 spsk røgsalt
friskkværnet peber
½ dl raps- eller vindruekerneolie

Kom jomfruhummerhalerne i et ildfast fad eller bradepande, og læg hyldeblomstskærme ud over. Dryp med olivenolie og havsalt.

Del salathovederne i mindre stykker, skyl dem, og lad dem dryppe godt af.

Kom jomfruhummerhalerne i en forvarmet ovn ved 230 grader (eventuelt med grill på) og bag/grill dem i ca. 5 minutter, indtil de er tilberedte og dufter fantastisk. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 1–2 minutter, til de kan serveres varme med mayo og salater.

Røgetmayo
Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber hvidt i en røre- maskine eller med en elpisker. Tilsæt så olien langsomt i en tynd stråle og under piskning, så mayoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, juster da smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike.

Til forsiden…