Dansk julegløgg

Af Gitte Heidi Rasmussen & Inge Skovdal, 01/12/2011

Dansk julegløgg

Foto: Inge Skovdal

Dansk julegløgg til 8 personer

3 dl vand
2 stænger kanel
1 lille stykke tørret ingefær
6 let knuste kardemommekapsler
10 hele nelliker
150 g sukker
2 dl cognac, akavit eller portvin
1 flaske kraftig tør rødvin
100 g rosiner
50 g mandelsplitter

  • Bring hurtigt vand, krydderier og sukker i kog og lad det trække til næste dag.
  • Sæt rosinerne i blød i cognac natten over.
  • Si krydderlagen og kom den i en gryde sammen med rødvin, rosiner, cognac og mandelsplitter.
  • Varm gløggen op til kogepunktet, den må ikke koge.

Winelab.dk har i samarbejde med Gyldendal fået lov til at bringe opskriften fra Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals bog Vintermad der varmer.

Til forsiden…