Sherry Week har netop fundet sted for fjerde gang. Det er en international Sherrybegivenhed som har til formål at få vinelskere til at genopdage den mangfoldige og madstærke sherry.
Skræl de hvide asparges, og knæk rodenden af. Varm en pande op, kom lidt olie og smør på, og steg de hvide asparges i ca. 1 minut på alle »4 sider«, så de får en flot gylden overflade over det hele.
Kom jomfruhummerhalerne i et ildfast fad eller bradepande, og læg hyldeblomstskærme ud over.
Pluk makrellen helt fri for ben og skind, læg kødet på en tallerken, og dæk det med køkkenfilm. Kom ben og skind fra makrellen i en gryde, kom rapsolie over, og varm forsigtigt olien op til 50–60 grader.
Middelhavets inspiration fornægter sig ikke, i Thomas Castbergs lækre opskrift på lammegryde.
Thomas Castbergs smukke og billedskønne opskrift på en ret der aldrig går af mode. Den klassiske tatar.
Opskrift fra Thomas Castberg på en af de klassiske retter, fra det franske landkøkken.
Jeg har for nylig haft fornøjelsen af at genopfriske mit kærlighedsforhold til paella i Barcelona, og selv om Catalonien ikke er arnestedet for paella, er de nu ret flinke til at banke sådan en sammen dernede. Oprindelig paella er en ret, man lavede over
Vær omhyggelig med tilsmagningen – hokkaido har – som alle andre græskar – vældig godt af et syrligt og krydret modspil.
Server koteletterne med en dejlig couscoussalat, ristede grøntsager eller bare en fyldig sprød salat og grillet brød. Eller måske sammen med auberginer.
Denne ret lavede Louisa Lorang til et program på TV2. Hun har lavet den mange gange siden, for den er super nem at lave. Louisa spiser lammekødet i et pita- eller flad- brød med masser af mynte, persille og en yoghurtdressing.
Bestil et lammeslag med ben hos din slagter, og bed ham skære tværbenet af. Så er det nemt at skære slaget og benene ud. Jeg synes, at det er dejligt med denne simple krydring og så en skøn agurkerelish til.
Fra bogen Spis får du her Mikkel Karstads vinteraktuelle opskrift på braiserede svinekæber.
Fra bogen Vinpusheren 3 har vi her fornøjelsen af at bringe dig en lækker opskrift på orangekylling og ikke mindst – et himmelsk tilhørende vinmatch.
Berberiandebryst er et lækkert stykke kød med en let vildtsmag, der går rigtig godt i spænd med frugt og krydderier.
Der er ingen ben i at stege en and til perfektion. Anne Larsen afslører her, hvordan du gør, så du har velstegt and, som oven i købet er varm ved servering.
Svinekæber er billige, og noget af det bedste at sætte tænderne i. Bestil dem hos din slagter, og bed ham også evt. fjerne den lille seje hinde på oversiden. Så er de lige til at gå til.
Brug denne salat som forret. Eller lav blot andebrystfileterne og brug dem som en del af en charcuteri-anretning, som natmad eller som et frokostindslag.
Fra Paul Cunninghams kogebog »Privat« får du her en lækker og utroligt nem opskrift med torsk. Servér den både til hverdag og fest.
Mesterkokken Bo Jacobsen har kreeret en genial grundopskrift på vinsaucer til Winelab.dk’s læsere. Den gør dig i stand til at fremtrylle en lækker hvidvins-, rødvins- eller portvinssauce.
Denne ret er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv, om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen.
Rødspætten er tilgængelig hele året, men smager særlig godt i sommermånederne, og betragtes derfor af mange som en rigtig sommerfisk. I denne klassiske ret kombineres rødspættens sødmefulde smag med rejer.
Opskrift for bistroklassikeren over dem alle! Noget så simpelt, og noget så godt.
Her har vi virkelig at gøre med en klassiker fra Restaurant Kong Hans, som gennem årene er blevet fortolket i mange versioner. Inspirationen fik Daniel Letz på et ophold i London på den legendariske restaurant Tiger Lee.
Nomas tatar af moskusokse er en af restaurantens signaturretter og er blevet verdensberømt. Nu få du opskriften, så du selv kan gå i kødet på denne eksklusive ret. Opskriften stammer fra bogen Ny Nordisk Gastronomi, der udkom tidligere i år.
Risotto med karljohansvampe er – måske tillige med trøffelrisottoen – den mest velkendte af de italienske risretter. Italienerne spiser kun denne ret, når det er sæson for karljohansvampen.
Flæskestegssandwich er den bedste måde at få brugt resterne fra flæskestegen. Prøv Claus Meyers opskrift, der tilmed er blevet en klassiker i Meyers Deli.
Fra Nikolaj Kirks nye bog, Mit lykkelige køkken, kan du her selv prøve en af bogens opskrifter. Nemlig shishkebab der stammer fra Mongoliet.