Forretter

Timm Vladimirs opskrift på dukkahpanerede sild

Her har Timm Vladimir lavet en version, som stadig fungerer rigtig godt med en (chili)snaps til påskebordet, men som også passer til den mere krydrede og sydlandske stil, denne bog lægger op til.

Tomat- og vandmelongazpacho

Jeg lavede retten her for første gang i de solrige dage, jeg tilbragte på Mallorca. De søde, røde ramallet-tomater var himmelske, og gruppen af gamle damer, der lærte mig at trække dem på snor til en fin klase, var den livligste og morsomste flok…

klassisk tatar thomas castberg

Klassisk tatar

Thomas Castbergs smukke og billedskønne opskrift på en ret der aldrig går af mode. Den klassiske tatar.

Ravioli af Comtéost. Svampe, bouillon og hasselnød

Måske en af de bedste opskrifter fra Vinpusheren 3. Fantastisk mad, fantastisk vin. Matchet findes ikke ret meget bedre.

Stenbiderrogn. Yoghurt, æble og mysli

Fra bogen Vinpusheren 3 har vi her fornøjelsen af at bringe dig en lækker opskrift med stenbiderrogn og ikke mindst – et lækkert tilhørende vinmatch.

Hvide asparges med citrusboost

Efter min mening er hvide asparges en af de fineste grøntsager både i smag og i udseende­ de fås desværre kun i en kort periode fra maj til juni. Så det er bare med at nyde dem, mens de er der.

Pink perfektion med syrlige rødløg

Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækker ost.

Asparges med æg og sennepsvinaigrette

Både grønne og hvide asparges er rigtig gavnlige for vores fordøjelse, da de er rige på kostfibre. Asparges indeholder også folinsyre, som er et B-vitamin, der bl.a. findes i grønne grøntsager som grønkål og broccoli.

Hvide asparges med fjordrejer og Sauce Mousseline

Denne ret må betegnes som sommerklassikeren over dem alle og har gennem tiden glædet mange gæster på vores restauranter. Lidt ligesom med jordbær og kartofler, så er de friske danske asparges noget helt specielt og har en helt karakteristisk og særegen sm

Østers med det rette tilbehør

Fire forskellige tilbehør til rå østers, som glæder både de garvede østersspisere og ikke mindst nybegyndere, der kan starte her.

Dragsholm Slot : Limfjordsøsters med kartofler, dild og sure perler

Fra Lammefjordens spisekammer, hvor de fineste urter og grøntsager dyrkes, stammer denne elegante ret, der har været bragt i bogen Ny Nordisk Gastronomi.

Risotto med svampe

Risotto med karljohansvampe er – måske tillige med trøffelrisottoen – den mest velkendte af de italienske risretter. Italienerne spiser kun denne ret, når det er sæson for karljohansvampen.

Til forsiden…