Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Af Gitte Heidi Rasmussen & Inge Skovdal, 01/12/2011

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Foto: Inge Skovdal

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin – til 6–8 personer

3 dl konc. hyldeblomstsaft
1 stang vanilje
8 hele nelliker
1 lille stykke tørret ingefær
1 flaske tør hvidvin
evt. rom
2 økologiske appelsiner
kanelstænger

  • Bland hyldeblomstsaften med den flækkede vaniljestang, nelliker og ingefær, og lad det trække til næste dag.
  • Tilsæt hvidvin og opvarm gløggen. Den må ikke koge.
  • Smag evt. til med rom og fordel gløggen i glas med appelsinbåde og en kanelstang som rørepind.

Winelab.dk har i samarbejde med Gyldendal fået lov til at bringe opskriften fra Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals bog Vintermad der varmer.

Til forsiden…