Mulled Wine – opskrift på britternes gløgg

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 30/11/2012

(Til 12 personer)

Dette er en basisopskrift på mulled wine – briternes svar på gløggen. Den er let og hurtig at lave. Du kan forberede den i forvejen og blot varme den op, inden du serverer den. Justér eventuelt opskriften med mere sukker eller honning, hvis du kan lide den sødere.

2 flasker rødvin (vælg en kraftig og frugtig type)
0,75 liter vand
1 appelsin med nelliker (modellen, du hænger op, når det skal dufte af jul)
2 appelsiner i skiver
2 citroner i skiver
6 spsk rørsukker eller honning
1 kanelstang på ca. 5 cm
2 tsk friskt revet ingefær
2 spsk frugtlikør (fx Cointreau eller Grand Marnier)

Kom alle ingredienser i en passende gryde. Varm langsomt op, til det simrer. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Lad det simre i mindst 20 minutter, men det må ikke koge, for så fordamper alkoholen.

Si krydderierne fra inden servering.

Du kan sagtens lave mulled wine i god tid, inden du skal bruge det, og så blot varme det op inden servering.

Serveres rygende varm i krus eller glas, der kan tåle varmen.

Til forsiden…