Jordbærgele
1 dl jordbærsaft
20 g sukker
1 blad husblas
Udblød husblas. Kog jordbærsaft og sukker og tilsæt husblas. Hæld massen på en sprøjteflaske og stil på køl.
Opskrift fra bogen:
Bent Christensen:
Ny Nordisk Gastronomi
352 sider, hardback. 450,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012
5/6 stjerner
Fløde
2½ dl fløde
40 g sukker
2,5 g agar-agar
Bland fløde, sukker og agar-agar og kog op. Hæld massen ud i et tyndt lag på et stykke husholdningsfilm.
Fordel jordbærgele ud over flødemassen med det samme.
Lav et mønster i geleen med den tynde ende af en grydeske el. lign.
Hvide chokoladeflager
250 g smør
250 g hvid chokolade
100 g æggeblomme
150 g æggehvide
250 g sukker
korn af 1 stang vanilje
Smelt smør og tilsæt chokoladen hakket. Leger æggeblommer i chokolade. Pisk æggehvider stive med sukker og vanilje. Vend det hele sammen og smør det ud på bagepapir i et tyndt lag.
Bag flagerne ved 95 i 2 timer, til de er sprøde.
Friske bær
8 blåbær
8 brombær
8 store jordbær
Desserten blev ledsaget af 2007 Vintage Port, Pintas, Duero.
Rødgrød (strawberry jelly)
1 dl strawberry juice
20 g sugar
1 gelatine leaf
Soak gelatine. Boil strawberry juice and sugar and add gelatine. Pour the mixture in a spray bottle and place it in the refrigerator.
Cream
2½ dl whipping cream
40 g sugar
2.5 g agar-agar
Mix cream, sugar and agar-agar and bring to the boil. Spread mixture in a thin layer on a piece of cling film.
Immediately place strawberries on the cream mixture. Make a pattern in the jelly with the thin end of a spoon or something similar.
White chocolate flakes
250 g butter
250 g white chocolate
100 g egg yolk
150 g egg whites
250 g sugar
seeds from 1 vanilla pod
Melt butter and add chopped chocolate. Fold egg yolks into the chocolate. Beat egg whites stiff with sugar and vanilla. Fold it all
together and spread it on cookie sheet in a thin layer. Bake the flakes at 95C for 2 hours until crisp.
Fresh berries
8 blueberries
8 blackberries
8 large strawberries
Accompained by 2007 Vintage Port, Pintas, Duero.