Hindbærrenes syre er rigtig god at få til at spille sammen med vin og er samtidig med til at gøre denne gudefrugt meget delikat, idet søde desserter ofte smager bedst, når de også har et modspil fra syren.
Friske bær – og specielt hindbær – er rigtig gode sammen med Moscato d’Asti eller en cava, der dog skal have noget sødme. Begge typer vin indeholder tit noget syre, der går i spænd med hindbærrenes lækre syrlighed, der netop er med til at gøre dem specielt delikate. Hvis hindbærrene er mere syltede eller intense i smagen, er den tyske eller østrigske Beerenauslese eller Eiswein også gode bud, dog skal de begge have en god syre for at blive bundet sammen med hindbærrene.
Vinmatch: Cava, Moscato d’Asti, Beerenauslese, Eiswein.
Sæson for hindbær: Det meste af året, danske fra ca. juli til oktober.
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 228 kJ
Protein 1,4 g
Kulhydrat 11,3 g
Fedt 1,4 g
Botanisk navn: Rubus idaeus.
Engelsk: Raspberry.
Tysk: Himbeere.
Fransk: Framboise.
Tilberedning: Rå, syltede, kogte.
Tips til tilberedning
Brug hindbær i en grøn salat. Eller mos eller blend en bakke hindbær (250 g) med 100 gram sukker og en tsk citron. Brug pureen som topping på en skive vaniljeis eller i pandekagen.
Frugt- og grøntkampagnen Sæson for god smag har stillet billede og fakta om bærrene til rådighed for artiklen.