Hvis stikkelsbærrene indgår i fx en dessert eller tærte, er en halvsød hvidvin med noget syre et godt valg.
Hvis stikkelsbærene indgår i fx en dessert eller tærte, er en halvsød hvidvin med noget syre et godt valg. Det kan være en senhøstet Riesling med god balance mellem syre og sødme. En sød Riesling med syre er med til at holde rettens sødme på et delikat niveau, hvorimod en for sød vin kan gøre det hele kvalmende sødt.
Vinmatch: Riesling.
Stikkelsbær kan høstes og anvendes som grønne eller de kan få lov at modne og bliver mere søde og ofte få røde kinder på buskene, hvis de plukkes et par uger senere. Stikkelsbær kan bruges til chutney/kompot eller i kager.
Sæson for stikkelsbær: Det meste af året, danske fra ca. juni til august.
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 210 kJ
Protein 0,9 g
Kulhydrat 10,1 g
Fedt 0,6 g
Botanisk navn: Ribes uva-crispa
Engelsk: Gooseberries.
Tysk: Stachelbeeren.
Fransk: Groseilles à maquereau.
Tilberedning: Kogt, bagt.
Tips til tilberedning
Kog en bakke stikkelsbær (250 g) med 125 g sukker i fem minutter. Brug kompotten på ost og som tilbehør til kød og fisk.
Frugt- og grøntkampagnen Sæson for god smag har stillet billede og tips til tilberedningen til rådighed for artiklen.