Koriander – i særdeleshed den friske – bliver mere og mere populær. Det sker i takt med, at vi gastronomisk åbner vores horisont mod Østen, ligesom vi oftere lader ferierejsen gå hertil. Vinmæssigt er den et middelsvært »problembarn«.
Koriander dominerer mest i det orientalske køkken, som oven i købet er præget af masser af andre krydderier og tildels også er stærkt krydret og intenst rent smagsmæssigt. Smagen af koriander er speciel og kan ved overdreven brug virke grøn og sæbeagtigt parfumeret. Det kræver en vin, der smager og dufter af noget. En rig, moden og fyldig Sauvignon Blanc er et godt valg, men er maden i den stærke og kraftige ende og koriandersmagen intens, er en moden Riesling med noget restsukker et sikkert valg. Det samme er en rig og ikke for tør Sémillon.
Vinmatch: Sauvignon Blanc, Riesling, Sémillon.
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 92 kJ
Protein 2,1 g
Kulhydrat 3,7 g
Fedt 0,5 g
Botanisk navn: Coriandrum sativum.
Engelsk: Coriander
Tysk: Koriander
Fransk: Coriandre
Koriander stammer fra Middelhavsområdet, men den er især populær i Indien, Kina og Indonesien, Thailand og Mellemøsten.
Sæson for koriander: Hele året.
Tilberedning: Rå (frisk).
Frugt- og grøntkampagnen Sæson for god smag har stillet billede og fakta om grøntsagerne til rådighed for artiklen.