Purløg er en af de mest simple og letdyrkelige krydderurter vi kender, og den er uundværlig på fx en æggekage, makrelmad, rejemad og mange andre dejlige sommerspiser. Den græsagtige løgsmag skal fanges i vinen, og det indkredser kandidaterne.
Smagen af purløg fylder en del, da denne urt tit indtages i store mængder til retterne. Den smager græs- og løgagtigt, og derfor er de »grønne vine«, Sauvignon Blanc og Chenen Blanc, gode match, da de selv spiller på samme tangenter. En Grüner Veltliner er også en mulighed, da denne drue tit har en peberagtig smag, som matcher purløg rigtig fint.
Vinmatch: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Grüner Veltliner.
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 132 kJ
Protein 2,4 g
Kulhydrat 4,0 g
Fedt 0,6 g
Botanisk navn: Allium schoenoprasum.
Engelsk: Chives.
Tysk: Schnittlauch.
Fransk: Ciboulette.
Sæson for purløg: Hele året. Fra friland, dog ca. marts til oktober.
Tilberedning: Anvendes rå, som det grønne drys på mange forskellige retter, bla. med retter med æg.
Frugt- og grøntkampagnen Sæson for god smag har stillet billede og fakta om grøntsagerne til rådighed for artiklen.