Ditte Ingemann:
Salater fra The Food Club
184 sider, hardback. 299,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
5/6 stjerner
Ditte Ingemann, som står bag den meget populære madblog »The Food Club«, har med egne opskrifter og billeder lavet en super smuk og indbydende kogebog om salater i et fedt layout.
Siden årtusindeskiftet er antallet af madblogs nærmest eksploderet. Én af Danmarks mest populære er Ditte Ingemann, som med The Food Club har skabt sig en meget stor fanskare. Her præsenterer hun sine egne opskrifter og tager selv billeder af retterne. Og jeg skulle hilse og sige, at det ikke er billeder af hvilken som helst kvalitet! Ditte Ingemann har en enestående sans for æstetik.
Denne sans gør sig også gældende for den bog om salater, som hun har udgivet i april 2013. Super smukke og indbydende billeder og et fedt layout. Hvornår har du sidst set en bog sat op i courier?
Opskrifterne på salaterne er lækre, virker nemme og meget indbydende. Der er alt, hvad hjertet kan begære af salater. Lige fra de lette til de tunge. Dem, der er tilbehør, og dem, der er et måltid i sig selv. Og alle årstider er repræsenterede. Det spiller virkelig!
Ditte Ingemann går så meget op i salaterne, at hun tilsyneladende mener, at de skal i centrum. Derfor er salater ikke nødvendigvis tilbehør i hendes univers, og derfor giver det mening at inddele bogens opskrifter efter farve. Ditte Ingemanns argument er, at farverne udtrykker salaternes indhold af vitaminer og mineraler. Den inddeling giver sikkert god ernæringsmæssig og æstetisk mening, men i mit køkken er salater en (vigtig) biting til noget kød, som jeg allerede har styr på.
Heldigvis angiver bogen ved hver opskrift, om den passer til kylling, fisk, okse eller svin – eller for den sags skyld, om kylling, fisk, okse eller svin passer til salaten.
Alt i alt en rigtig dejlig salatbog, som jeg varmt kan anbefale – også selvom inddelingen i farver ikke helt er efter mit temperament.