Foto: Ditte Ingemann
Opskriften er fra bogen:
Ditte Ingemann:
Salater fra The Food Club
184 sider, hardback. 299,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
5/6 stjerner
(4 personer)
Efter min mening er hvide asparges en af de fineste grøntsager både i smag og i udseende de fås desværre kun i en kort periode fra maj til juni. Så det er bare med at nyde dem, mens de er der.
Ingredienser:
16–20 hvide asparges
saft og skal fra 2 usprøjtede citroner
1 spsk olivenolie
4 stængler citrontimian
salt og peber
2 spsk spanske mandler, ristede og
saltede
Start med at rengøre og skrælle de hvide asparges. Knæk den nederste del af, da den er meget grov og træet. Steg aspargesene forsigtigt i en smule olie på en varm pande i nogle minutter, indtil de er gyldne og en anelse bløde. De må endelig ikke få for meget.
Lav en dressing af citronsaft, citronskal, olivenolie, citrontimian og salt. Hak de saltede spanske mandler groft her kan også benyttes almindelige mandler eller saltede cashewnødder.
Anret de stegte asparges på et fad kom dressingen og de hakkede mandler over, og krydr med salt og peber.