Opskriften er fra bogen:
Ditte Ingemann:
Salater fra The Food Club
184 sider, hardback. 299,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
Læs anmeldelsen.
5/6 stjerner
(4 personer)
Både grønne og hvide asparges er rigtig gavnlige for vores fordøjelse, da de er rige på kostfibre. Asparges indeholder også folinsyre, som er et B-vitamin, der bl.a. findes i grønne grøntsager som grønkål og broccoli.
Ingredienser:
300 g grønne asparges
2 æg
50 g rucola
1 bdt purløg
Dressing:
2 spsk neutral olie
1 tsk dijonsennep
1 tsk æblecidereddike
salt og peber
Knæk den nederste, trævlede del af aspargesene af, og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 3–4 minutter. De må endelig ikke få for meget, da de gerne må bevare deres sprødhed. Kog 2 æg i ca. 8–10 minutter, eller indtil de er hårdkogte, pil æggene, og hak dem groft. Hak purløg fint, og bland det sammen med rucola.
Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen, og smag dentil. Anret rucola, asparges og æg på et fad, og hæld til sidst dressingen udover.
Andre opskrifter fra Salater fra The Food Club
Efter min mening er hvide asparges en af de fineste grøntsager både i smag og i udseende de fås desværre kun i en kort periode fra maj til juni. Så det er bare med at nyde dem, mens de er der.
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækker ost.
Vin til asparges
Asparges er af mange kendt som et problembarn, når der skal sættes vin til. Det er helt klart en skrøne, for de grønne asparges smager grønt og har en del syre. Og det passer fint til Sauvignon Blanc og Riesling.
De hvide asparges er vendt tilbage til middagsbordene. De har faktisk aldrig været væk fra mange restauranter, og hos vores sydlige naboer, er de forårets højdepunkt på grøntsagsfronten. Men hvad drikker man til?
Læs også
Ræk hånden ud efter forårets asparges, så fristende og smukke. Spændstige grønne asparges beriger dig med ærteagtig sødme. Saftige hvide asparges beruser dig med fylde og aroma. Nyd dem enkelt.