Opskriften er fra bogen:
Ditte Ingemann:
Salater fra The Food Club
184 sider, hardback. 299,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
5/6 stjerner
(4 personer)
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækker ost.
Bagte tomater:
250 g cherrytomater
frisk oregano
salt
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3–4 spsk sukker
sort peber
Desuden:
50 g rucola
100 g fårefeta
1 spsk olivenolie
Halver cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65–75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i mindst 45 minutter.
Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie.