Foto: Lars Ranek
Gløggkoncentrat
(Giver ca. 8 dl)
Opskriften er fra bogen:
Mette Blomsterberg:
Blomsterbergs Jul
221 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012
6/6 stjerner
½ usprøjtet appelsin
2 hele kanelstænger
2 laurbærblade
2 stjerneanis
½ tsk hel, sort peber
½ spsk hel allehånde
½ spsk hele nelliker
½ tsk hel kardemomme
30 g brun farin
2 ½ dl vand
1 flaske rødvin
mandlelsplitter
rosiner
Vask appelsinen og skær den i grove stykker. Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand op i en kasserolle. Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 minutter under låg. Tag kasserollen af varmen og lad det hele trække under låg i ca. 2 timer.
Tilmeld dig Winelab.dks nyhedsbrev og bliv klog på vin og mad
Sigt hele herligheden over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 grader.
Kom mandler og rosiner i glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte brunkager.