Lækker skaldyr, som er noget af det mest delikate, vore nære have kan byde på. Jomfruhummer lykkes bedst, hvis vinen har en matchende sødme.
Skaldyr har generelt en lidt sødmefuld smag. Især jomfruhummerens sødme skal derfor matches i vinen. Det gør du bedst ved at vælge vine med en anelse restsukker i sig. Men det er samtidig vigtigt, at stilen er rank og frisk, ellers mister jomfruhummeren sin elegante smag. Riesling med let restsukker kan fra de fleste steder matche fint. En fyldig Chardonnay af god kvalitet kan være et rigtig godt alternativ. Noget af det mest lækre til jomfruhummer er dog måske en Champagne, som ikke er alt for tør.
Vinmatch: Riesling, Chardonnay og Champagne.
Sæson for jomfruhummer: Må fanges hele året.
Udnyttelse: Hel, hale.
Tilberedning: Kogt, stegt, grillet, ovnstegt, marineret.
Fangstområde:Nord-østlige Atlanterhav, Østersøen
Kendetegn
Jomfruhummeren er slankere end hummeren, klosaksene er næsten ens og besat med rækker af korte torne. Farven er rød-orange.
Levested
Jomfruhummeren lever nedgravet i blødbund på 40–250 meters vanddybde, men færdes aktivt på havbunden om natten. Jomfruhummerne graver selv gange i havbunden, sædvanligvis med to åbninger, og de samler sig i grupper af 5–10 individer.
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 396 kJ
Protein 19,6 g
Kulhydrat 0,8 g
Fedt 1,3 g
Navn: Nephrops norvegicus
Engelsk: Norway lobster
Tysk: Kaisergranat
Fransk: Langoustine
Det vidste du måske ikke om jomfruhummer
Jomfruhummeren kaldes også »bogstavhummer« efter tegningerne på bagkroppens ringe. Den bliver også betegnet som »dybvandshummer«.
Fiskekampagnen 2 gange om ugen har stillet billede og fakta om fisken til rådighed for artiklen.